martes, 20 de septiembre de 2011

Benlloch exigeix al Consell que desbloquege el Centre de Tecnificació Esportiva

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, exigeix a la consellera d’Esports, Lola Johnson, que pose fi a la situació d’indefinició que viu el Centre de Tecnificació Esportiva, que encara no ha pogut obrir les seues portes a pesar que va ser inaugurat fa ja tres mesos, en l’última setmana de l’anterior legislatura. Benlloch incideix en la urgència que els vila-realenses puguen utilitzar ja unes instal·lacions esportives “imprescindibles per a la ciutat” i demana explicacions a la Conselleria del perquè “no reben unes obres que ens consta que estan en condicions per a començar ja a funcionar”. El primer edil ha reiterat formalment la petició d’una reunió amb la Conselleria per a desbloquejar la qüestió i començar a negociar un pla de viabilitat sense que, de moment, s’haja rebut resposta.
“Els ciutadans de Vila-real es veuen obligats a eixir fora per a practicar esport perquè durant anys no s’han fet inversions en instal·lacions esportives i ara tenim un centre que ha costat 26 milions d’euros que no podem utilitzar, amb un poliesportiu amb capacitat per a 4.000 espectadors, una piscina de 25 metres que ja està en funcionament i una residència amb 40 habitacions”, explica Benlloch. “Si haguérem pogut obrir el centre quan van assumir el govern municipal, que no càpia dubte que ho hauríem fet, perquè som conscients de la importància de posar al servei dels vila-realencs unes instal·lacions com aquestes”, assenyala l’alcalde, qui lamenta que, a pesar de la inauguració celebrada el 6 de juny, la Generalitat no ha rebut encara les obres del Centre de Tecnificació Esportiva que, segueixen, per tant, “en mans de la UTE que ha construït les instal·lacions; ni tan sols la Generalitat té l’edifici en aquests moments”.
“Fins ara hem sigut lleials amb l’Administració autonòmica, perquè enteníem que els nous consellers requerien d’un temps d’adaptació als seus càrrecs; però han passat els mesos i seguim sense rebre resposta mentres els diferents consellers han estat tot l’estiu per la província de Castelló sense visitar la ciutat ni interessar-se pels projectes que tenen en marxa a Vila-real, molts paralitzats”, denúncia l’alcalde. “No volem que passe el que ja ha passat amb el Palau de Justícia, que per no pagar i acabar-ho quan tocava tindrem problemes de manteniment y per a reprendre el projecte”, conclou Benlloch.
No obstant això, alerta el primer edil, sí que estan arribant a l’Ajuntament factures de subministraments, principalment gas i llum, ja que, per exemple, la piscina sí que disposa ja d’aigua calenta. Benlloch adverteix que el consistori no es pot fer càrrec de factures d’un edifici que no forma part encara del patrimoni municipal i incideix en que el cost de manteniment d’unes instal·lacions com les del Centre de Tecnificació Esportiva requereix de negociar un model de gestió. Per a això, assenyala, “estem disposats a negociar amb la Conselleria un pla de viabilitat que faça rendible les instal·lacions, sempre amb la idea que permeten millorar els serveis per a la pràctica d’esports dels vila-realancs”.
           

No hay comentarios:

Publicar un comentario