viernes, 23 de septiembre de 2011

L’abonament de Cultura s’amplia a totes les arts escèniques

L’abonament de Cultura s’amplia per primera vegada a totes les arts escèniques i tindrà caràcter trimestral. Aquestes són algunes de les principals novetats que presenta l’abonament presentat hui pel regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, que inclourà sis espectacles per un preu de 35 euros l’abonament total i 20 euros el bàsic. “Hem volgut ampliar l’abonament a totes les manifestacions culturals, de manera que, a més d’obres de teatre, podrem tindre també dansa i música, amb l’objectiu de poder oferir als vila-realencs una programació completa”, explica Ibáñez.
El regidor també ha destacat el caràcter trimestral de l’abonament, que respón “lamentablement, a qüestions econòmiques”. “L’equip de govern hem pres la decisió ferma de gastar només allò que tenim i no seguir endeutant més l’Ajuntament”, afegeix el responsable de Cultura. Per a poder dissenyar una programació d’un alt nivell com la que s’ha presentat hui amb els recursos dels quals es disposa, el regidor ha primat la qualitat dels espectacles per damunt de l’aparició de rostres televisius. Aquesta decisió ha permés, tal com ha explicat Ibáñez, confeccionar un programa de gran qualitat però que al mateix temps suposa un important estalvi respecte a anteriors programacions. A mode d’exemple, l’edil assenyala que “si una obra de teatre fins ara havia costat una mitja de 23.000 euros, tota la programació que presentem hui per a l’abonament n’ha costat 32.000 en total”.
La col·laboració amb altres regidories també ha estat clau a l’hora de dissenyar la programació de l’abonament. D’esta manera, el primer dels espectacles, l’actuació de la cantautora Clara Andrés, arriba el dia 1 d’octubre de la mà de la Llotja de Música Urbana, mentre que el 25 de novembre, en col·laboració amb la regidoria de la Dona, es portarà a l’escena de l’Auditori Nora, la mujer que se hace libre, de la companyia De Puntillas Teatro. Altres dels espectacles previstos per al trimestre són Corruptia, de Teatre de l’Enjolit, que el 22 d’octubre reflexionarà sobre els casos de corrupció política; Antígona, que aposta també per la reflexió però des d’una mirada clàssica, que es posarà a escena el 5 de novembre a càrrec de Teatro de la Resistencia; o Todas muertas, de Oscura Teatre, amb l’actor vila-realenc Sergio Caballero en el repartiment. La programació la completa l’espectacle de dansa contemporània La otra parte, de la companyia Taiat Dansa.
Dimecres i dijous de la setmana que ve s’obrirà el termini de les renovacions, en horari de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores, mentre que els nous abonats podran fer-se el seu abonament el divendres 30 de setembre, en el mateix horari.


No hay comentarios:

Publicar un comentario