jueves, 29 de septiembre de 2011

Vila-real exigeix a la Generalitat que assumisca la titularitat i la gestió del CEAM del Pilar

La regidora de Serveis Socials, Mònica Alvaro, enviarà un escrit a la Conselleria de Justícia i Benestar Social perquè pose en marxa el CEAM del Pilar de Vila-real “de manera immediata”. Així ho ha explicat Mònica Alvaro, qui ha exigit que es desbloquege la gestió d’aquest  projecte perquè una ciutat com Vila-real, que compta amb 52.000 habitants, necessita “urgentment” d’un altre centre de dia per a majors. 
Segons la regidora de Serveis Socials, les obres així com l’equipament per a la posada en funcionament d’aquest edifici ja estan finalitzades des de l’any 2009. No obstant això, i segons ha explicat Alvaro, aquest nou centre, qualificat com d’ús assistencial, en aquests moments es troba buit d’alguns “efectes i útils necessaris” per al seu “correcte funcionament” a més del personal encarregat de la seua gestió. La regidora de Serveis Socials, ha assenyalat que el CEAM del Pilar està ubicat en un barri “molt necessitat” d’aquest servei i en un “lloc immillorable” ja que al costat té una agència de lectura  i davant un centre sanitari. 
La responsable de Serveis Socials ha explicat que “per llei”, els serveis socials especialitzats, com és el cas del CEAM del Pilar, han de ser gestionats, preferentment, per l’administració de la Generalitat. A aquest respecte la regidora ha recordat que en aquests moments l’Ajuntament ja assumeix la titularitat i gestió de dos serveis socials especialitzats com són el Centre de Dia d’Inserció Sociolaboral per a Menors i el Servei d’Atenció Especialitzada a Família i Infància (SEAFI). 
Alvaro ha explicat que encara que s’han dut a terme una sèrie de gestions amb la Conselleria de Justícia i Benestar Social i se li va traslladar “aquesta necessitat assistencial” al delegat del Consell a Castelló en la seua visita a Vila-real, “de moment encara no hem obtingut cap resposta de la Generalitat”.
Finalment, la responsable de l’àrea de Serveis Socials, ha denunciat que en aquests moments només hi ha un centre de dia per a majors, el de l’Olivereta, i que és insuficient per a una ciutat de 52.000 habitants. A més ha recordat que, actualment, aquest centre està completament saturat i que supera les 6.000 inscripcions. Per tot això la regidora considera que és urgent la posada en marxa del Centre Especialitzat d’Atenció a Majors, el CEAM del Pilar, per a millorar la qualitat assistencial dels veïns de Vila-real.

No hay comentarios:

Publicar un comentario