viernes, 16 de septiembre de 2011

Vila-real congelarà en 2012 els rebuts de la contribució



L’Ajuntament de Vila-real congelarà el pròxim any el rebut de l’Impost de Béns Immobles dels vila-realencs per tal de reduir en la mesura de les possibilitats la pressió fiscal sobre els ciutadans “en uns moments en els quals molts veïns i veïnes estan patint moltes dificultats econòmiques”. Així ho ha anunciat aquest matí l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, qui ha recordat que aquest és un dels compromisos de l’equip de govern amb la ciutadania, al qual es dóna ja compliment de forma prioritària. Per aconseguir aquesta congelació de la contribució, l’equip de govern plantejarà una reducció de cinc punts, del 0,65 al 0,60, en el tipus impositiu que aplica l’Ajuntament en l’IBI. 
“Congelar els impostos és un dels nostres compromisos electorals i del pacte de govern; ja vam dir que ho faríem només poguérem i anem a fer-ho”, incideix l’alcalde. La modificació, explica, s’inclourà en l’ordenança fiscal que s’aprovarà probablement al plenari ordinari de setembre, amb l’objectiu que entre en vigor a partir de gener de 2012. Al respecte, Benlloch ha recordat que els rebuts de contribució que s’han cobrat aquest estiu havien estat aplicats per l’anterior equip de govern, sense possibilitat alguna d’actuació de l’actual executiu municipal.
En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que en l’anterior legislatura, a la qual corresponen encara els rebuts aplicats enguany, el Partit Popular va incrementar la pressió impositiva sobre els ciutadans entre un 12 i un 15% cada any durant els quatre anys del mandat municipal, com a conseqüència de la revisió cadastral realitzada l’any 2005, quan els valors de la vivenda estaven molt per damunt dels que tenen ara. Esta revisió, afegeix, va imposar un increment de la contribució del 10% cada any durant els 10 anys posteriors a aquella actualització, “sense que l’anterior equip de govern ho recurrira”. Aquesta circumstància, argumenta l’alcalde, fa que “si no reduïm el tipus impositiu que pot variar l’Ajuntament d’una manera contundent, com anem a fer ara, no es pot compensar la pujada imposada per la revisió cadastral”.
“Es tracta de fer números perquè al final el que els veïns i veïnes de Vila-real paguen de contribució al 2012 siga el mateix que el que han pagat al 2011. I eixa és la proposta que tenim damunt la taula, la de congelar l’IBI a partir de gener”, assenyala el primer edil. Per a fer-ho, “hem fet els estudis tècnics corresponents i les dades que tenim indiquen que hem de reduir el tipus del 0,65 al 0,6014 perquè l’any que ve el rebut que paguen els ciutadans siga el mateix”. “Per tant, aquest equip de govern no va a pujar els impostos”.
Benlloch ha valorat la importància de prendre esta decisió sobre tot en “moments de dificultats econòmiques molt importants, en els quals hi ha moltes famílies i moltes empreses que ho estan passant malament i no podem seguir gravant a aquestes famílies i empreses, sobre tot en un impost com el de l’IBI que és el menys just dels impostos, perquè grava la vivenda, que és un dret constitucional de tots”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario