lunes, 12 de septiembre de 2011

Elevada participació i l’absència d’incidents notes destacades de les festes

Les festes de la Mare de Déu de Gracia han acabat amb un balanç molt positiu. Tan a penes hi ha hagut incidents importants i ha comptat amb una elevada participació. Aquesta és la valoració que ha realitzat el regidor de Festes, Xus Sempere, el qual a més s’ha mostrat molt satisfet perquè “amb un menor pressupost hem aconseguit molt més”. Segons Sempere, el programa de festes s’ha elaborat a partir dels criteris d’austeritat marcats per l’actual equip de govern però amb “molta imaginació”. Aquesta mateixa valoració ha sigut compartida pel regidor d’Hisenda i Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, qui ha explicat que “amb la meitat dels diners de què es disposava respecte a les festes de setembre de l’any passat s’ha pogut complir amb tots els actes del programa”. A més el regidor de Seguretat Ciutadana ha assenyalat que els dos temes que més preocupaven a l’equip de govern eren la seguretat dels bous al carrer i la conciliació de la festa amb el dret al descans per part dels veïns i “ els dos s’han aconseguit”.
Per la seua banda, l’intendent cap de la Policia Local, Jose Ramón Nieto, ha destacat que la “la normalitat i la tranquil·litat” han sigut la tònica predominant d’aquests festejos.  Nieto ha assenyalat que hi ha hagut 44 queixes de penyes però que  tan sols s’ha denunciat a 16  “per ser reincidents” i simplement dos d’elles han sigut cridades a l’orde. Segons el cap de la policia la bona notícia també és que “no hem hagut de lamentar el tancament de cap  penya”.
Respecte als actes taurins, Jose Ramón Nieto, ha assenyalat que s’han efectuat 27 proves d’alcoholèmia i totes han donat negatiu. Uns controls d’alcoholèmia que l’intendent general de la Policia Local ha recordat que es regulen com els de tràfic i que tan sols s’ha hagut de lamentar la denúncia d’una persona que estava participant en els festejos taurins l’últim dissabte de festes davall els efectes de l’alcohol.  Respecte a les agafades  de bous,  el cap de la Policia Local ha explicat que tan sols ha calgut lamentar tres ferits lleus i una lesió de turmell més greu durant el primer dissabte de festes. Per la seua banda el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo ha recordat que han sigut molt importants els controls d’alcoholèmia que s’han estat realitzant durant aquestes festes per a evitar que qualsevol persona que estiga davall els efectes de l’alcohol entrara en el recinte de la vila.
En un altre orde de coses, el cap de la Policia Local, també ha repassat les denúncies interposades durant aquesta setmana per no complir l’ordenança de convivència ciutadana: en total hi han hagut sis denúncies per drogues, cinc per miccionar en la via pública, tres denúncies per pirotècnia i una denúncia per exercir la venda ambulant. Hi ha hagut dues detencions per conduir sense el permís de conducció i dos més per donar positiu en els test d’alcoholèmia. Finalment, Jose Ramón Nieto, ha destacat que la policia tan sols ha hagut d’intervindre en una baralla i ha finalitzat la seua intervenció assenyalant que han sigut unes festes “molt tranquil·les”.
Per la seua banda el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, ha recordat que durant la nit del Concurs d’Empedraos no s’han hagut de lamentar cap incidència després de la coordinació d’efectius acordada en la passada Junta Local de Seguretat. Finalment, el regidor de Festes, Xus Sempere, ha volgut agrair el “magnífic” treball realitzat per la Junta de Festes i per la Comissió de Penyes perquè aquestes festes isqueren “quasi” a la perfecció. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario