jueves, 22 de septiembre de 2011

El Consorci del Millars celebrarà l’1 d’octubre una jornada ambiental

El Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars celebrarà l’1 d’octubre una jornada mediambiental que permetrà la neteja de tres trams del riu. El projecte, amb el nom de Mans al riu! pretén involucrar la ciutadania en el manteniment d’un paratge de gran valor ambiental com és la conca del riu Millars en la seua desembocadura.
            La Fundació Limne, juntament amb la Caja Mediterráneo (VOLCAM) i el Consorci del Millars col·laboren en la realització d’aquest programa, per a, de manera coordinada, eliminar les deixalles existents al riu. En cadascun dels tres trams de riu als quals s’actuarà, de la mà dels voluntaris de la Fundació Limne i de la ciutadania en general que s’interesse en participar en aquesta activitat, hi haurà un monitor que s’encarregarà d’organitzar els voluntaris, realitzar fotografies de les tasques realitzades i, una vegada acabada l’activitat, elaborar un informe de les deixalles recollides, la seua procedència i tipologia.
La jornada Mans al riu! es durà a terme l’1 d’octubre en un total de 16 municipis de la Comunitat, concretament en trams dels rius Serpis, Túria, Xúquer i Millars. Aquells interessats a participar en la jornada ambiental, que començarà a les 10.00 hores, s’han d’inscriure al formulari que trobaran a la web de la Fundació Limne (http://www.limne.org/) o al telèfon 96 315 68 41. Xus Sempere, regidor de Medi Ambient de Vila-real, localitat que ostenta fins al moment la presidència del Consorci del Millars, anima al veïns tant de Vila-real com dels altres municipis que formen part de l’organisme a participar en aquesta iniciativa i a treballar per mantenir net un paratge de gran valor ecològic, tant en jornades específiques com la que se celebrarà l’1 d’octubre com sensibilitzant la ciutadania de la necessitat de no embrutar el paisatge.
La firma del conveni amb la Fundació Limne per a la realització d’esta jornada ambiental és un dels punts de l’ordre del dia de la junta de govern del Consorci del Millars que se celebrarà demà a l’Ajuntament de Vila-real. En la reunió s’aprovarà també el canvi en la presidència de l’organisme, de caràcter rotatori, que a partir d’ara assumirà l’alcalde de Burriana, José Ramón Calpe.

No hay comentarios:

Publicar un comentario