martes, 27 de septiembre de 2011

Un simulador d’accidents conscienciarà a Vila-real sobre la importància del cinturó de seguretat

Amb el lema “Sujétate a la vida, haz click”, la Policia Local de Vila-real començarà, aquest dilluns, una campanya en què pretén conscienciar sobre la importància de portar el cinturó de seguretat i els sistemes de retenció infantil. Es tracta d’una campanya en què, a més de realitzar-se una sèrie de controls per part de la Policia Local, s’han preparat una sèrie d’accions “molt impactants”,com són l’exposició de dos vehicles sinistrats i un simulador de bolcada, que serviran “per a sensibilitzar la població”. Així ho ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, qui ha recordat que, a més d’incidir en la importància de portar el cinturó de seguretat, s’han organitzat aquests actes per a “arribar” a un gran nombre de veïns de Vila-real. 
Segons ha explicat l’intendent de la Policia Local, Ramón Martínez, la campanya “Sujétate a la vida, haz click” té dues accions principals. En la primera d’elles, que es realitzarà els dies 3 i 4 d’octubre, hi haurà l’exposició de dos vehicles sinistrats, en la Plaça Major de Vila-real, que aniran acompanyats d’informació sobre el que ha succeït perquè aquests cotxes hagen resultat sinistres. A més durant aquests dos dies, en una pantalla, es projectaran una sèrie d’imatges relacionades amb accidents de tràfic que poden ocasionar-se per no portar posat el cinturó de seguretat. Seran membres de l’Associació Ateneu Castelló, l’Associació de Dany Cerebral Sobrevingut, els que durant aquests dos dies realitzaran una sèrie de xarrades en què narraran les seues experiències com a conseqüència d’haver patit, en primera persona, un accident de tràfic . Durant aquests dies es repartiran uns tríptics informatius sobre la normativa actual i la importància d’utilitzar els adequats dispositius de seguretat.
D’altra banda,  i com una segona acció prevista en aquesta campanya, s’ha preparat, per als dies 6 i 7 d’octubre, la col·locació d’un simulador de bolcada amb cinturó de seguretat, en la Plaça Major, en el que es “podrà experimentar l’experiència de bolcar i les seues conseqüències” i on es pretén “ressaltar” la importància de portar el cinturó de seguretat , ha assenyalat Ramón Martínez.
A més també està prevista una taula informativa per al dia 13 d’octubre amb el nom “Sujétate a la vida, haz click” moderada per l’intendent general, cap de la Policia Local de Vila-real, José Ramón Nieto, en la que participaran José Félix Fuentes García, oficial de l’Àrea de Seguretat Viària de la Policia Local de Vila-real, en la que es plantejaran els aspectes legals del cinturó de seguretat i els sistemes de retenció infantil.

No hay comentarios:

Publicar un comentario