domingo, 25 de septiembre de 2011

L’Escola de Cultura Local obri la seua tercera edició


L’Escola de Cultura Local obri un nou curs, el tercer, per a mantenir vives les tradicions vila-realenques i garantir la seua pervivència en generacions futures. L’Escola està formada enguany per les escoles de vuit associacions culturals de la ciutat, que, amb la col·laboració de la regidoria de Normalització Lingüística i Tradicions, han dissenyat una programació completa de cursos de balls tradicionals, música de dolçaina, bombos, cant o parany, entre altres disciplines tradicionals.
            El regidor de Normalització Lingüística i Tradicions, Pasqual Batalla, destaca “la tasca importantíssima” que fan les associacions “per transmetre les nostres tradicions i la nostra cultura a les generacions futures, per tal que no es perden mai les nostres arrels”. Amb aquest objectiu, el departament municipal dóna suport a les entitats organitzadores i col·labora en l’edició i la difusió de la programació anual, a la que enguany se suma una nova escola, la de l’Orquestra Supramúsica. Batalla ha volgut incidir en la importància d’incorporar noves entitats a l’Escola de Cultura Local, però també de potenciar les que ja han participat en anteriors edicions i “donar-los més autonomia perquè seguisquen mantenint vives les nostres tradicions”.
            L’Escola de Cultura Local està formada enguany per l’escola de Bombo i Tambor, de l’Agrupació de Bombos i Tambors de Vila-real; l’Escola de Cor, de la Coral Sant Jaume; l’Escola de Dolçaina i Tabal, del Grup de Dolçainers i Tabaleters de Vila-real; l’Escola d’Estudis Tradicionals, de l’Associació Cultural Aigua Fresca; l’Escola de Guitarra, de l’Orquestra de Pols i Pua Francesc Tàrrega; l’Escola de Música, de l’Associació Unió Musical La Lira; l’Escola de Parany, d’Apaval; l’Orquestra de l’Escola de Supramúsica, de l’Orquestra Jove Supramúsica. Cadascuna d’aquestes entitats ha programat les seues classes, el nombre d’alumnat, el lloc d’impartició i de matrícula. La majoria d’elles començaran els cursos a l’octubre i obrin ara, a finals de setembre, els seus terminis de matriculació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario