Vila-real ha posat ja en marxa la maquinària per a optar, a partir d’octubre, a ser Ciutat de la Ciència i la Innovació. Entre els primers passos donats pel consistori i la Fundació Globalis en aquest sentit, una delegació vila-realenca s’ha desplaçat hui fins a les localitats catalanes de Mataró i Cornellà, ambdós amb el distintiu que atorga el Ministeri de Ciència i Innovació, per a conéixer in situ les iniciatives i serveis que les han fet valedores de la marca i prendre exemple d’aquestes dues ciutats a l’hora d’elaborar el projecte amb què Vila-real concorrerà a la convocatòria.
La delegació vila-realenca està formada per membres de la Fundació Globalis i els regidors de l’equip de govern Javier Serralvo, Pasqual Batalla, Alberto Ibáñez. Alejandro Moreno, Xus Sempere, així com els edils del Partit Popular Ignasi Clausell, Dora Llop i Javier Nácher i tècnics de la delegació de Foment Econòmic. En la visita, el grup ha sigut rebut pels ajuntaments de Mataró i Cornellà i han pogut conéixer de primera mà iniciatives com Tecnocampus, a Mataró, o Citilab i Innobaix, a Cornellà, centrades totes elles en el foment de la cultura innovadora a través de xarxes de col·laboració d’empreses, institucions i universitat. Tant el portaveu de l’equip de govern, Javier Serralvo, com el regidor de Foment Econòmic, Pasqual Batalla, han valorat de manera molt positiva la visita com a part del procés d’elaboració d’una candidatura pròpia que permeta a Vila-real obtindre una distinció que, entre altres qüestions, afavoriria el foment d’una cultura emprenedora en la ciutat, la promoció de Vila-real, la consideració preferent de la localitat per a la ubicació d’empreses de base científica participades per l’Administració, la inclusió de Vila-real en projectes col·laboratius en la xarxa de ciutats innovadores o la celebració de congressos sobre qüestions relacionades amb la innovació, entre altres.
Les dues ciutats visitades hui per la delegació vila-realenca han basat la seua estratègia d’innovació en la col·laboració public-privada i amb la universitat, i la creació d’incubadores per a la captació de talent i el foment de l’emprenedorisme, fomentant d’esta manera una cultura de la innovació que ha permés reconvertir econonómicamente les economies locals. L’edil de Foment Econòmic ha volgut destacar les similituds existents amb la situació de Vila-real i el seu entorn, tant per la necessitat de redireccionar el teixit econòmic com per l’existència de vivers d’empreses i de centres innovadors, com Espaitec, que es veuran també plasmats en la candidatura que es presentarà al Ministeri abans del 15 d’octubre.
No hay comentarios:
Publicar un comentario