miércoles, 28 de septiembre de 2011

La Llotja de Música Urbana torna a Vila-real


Vila-real torna a convertir-se aquest cap de setmana en centre de la indústria musical valenciana amb una nova edició de la Llotja de Música Urbana, organitzada pel Centre d’Estudis Tradicionals ACAF i la regidoria de Normalització Lingüística i Tradicions, que portarà a diferents espais urbans de Vila-real set propostes musicals d’estils diferents, innovadors i arriscats. El regidor Pasqual Batalla ha presentat hui, junt amb el codirector del cicle Joan Gil, els espectacles d’aquesta nova edició de la Llotja de Música Urbana, i ha mostrat el compromís de l’equip de govern “per potenciar la iniciativa com a mostra de la sensibilitat per la indústria cultural valenciana i per donar suport als grups i artistes valencians i, en especial, els de la nostra terra”.
Els espectacles tindran lloc en els escenaris de la plaça de la Vila i l’Auditori Municipal des d’aquest divendres fins al diumenge 2 d’octubre. El cicle l’obrirà divendres Emma Get Wild, a la plaça de la Vila, a les 19.30 hores, mentre que dissabte arribarà el “plat fort” amb un total de cinc actuacions: l’argentí Fede Comín a les 17.30 hores; els castellonencs Grup d’Autoajuda, a les 18.45 hores, amb un innovador taller d’improvisació musical; o l’actuació de la cantautora valenciana Clara Andrés, a les 23.30 hores a l’Auditori, en un espectacle inclós a l’abonament de Cultura. La nit de dissabte es completa amb els espectacles de La Coixinera i Arthur Caravan, a les 22.00 i 23.30 hores, respectivament, tots dos a la plaça de la Vila. El grup anfitrió Sitja tancarà la programació diumenge amb l’espectacle Musicabulari, un exemple del treball continu d’investigació i desenvolupament de la música d’arrel que es podrà veure a les 19.30 hores a l’Auditori.
El codirector de la Llotja, Joan Gil, ha destacat la qualitat dels espectacles i la importància del cicle, que “posa Vila-real al punt de mira de la indústria musical” durant els tres dies del certamen. En aquest sentit, Gil ha recordat els orígens de la Llotja “per a presentar grups amb propostes interessants i innovadores perquè la gent que s’encarrega de contractar actuacions les puga conéixer”, una vessant que considera “molt important precisament en els temps de crisi que vivim”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario