lunes, 26 de septiembre de 2011

Medi Ambient impulsa el consum responsable amb el projecte “Llars Verdes”

La regidoria de Medi Ambient ha posat en funcionament “Llars Verdes”, un projecte amb el qual es pretén fomentar i promoure uns hàbits més responsables entre les famílies de Vila-real. El programa consisteix a plantejar una sèrie d’objectius i reptes ambientals a les famílies per a aconseguir un consum responsable d’aigua i energia a casa, que els permeta, al mateix temps, un estalvi en “la seua factura familiar”. Així ho ha explicat el regidor responsable de l’àrea, Xus Sempere, el qual ha assenyalat que en les llars en què s’ha aplicat aquest projecte s’han obtingut molt bons resultats ja que s’ha arribat a aconseguir un 20% de reducció de consum. Segons Sempere aquestes dades són “una bona notícia” no sols en termes ambientals sinó també econòmics. 
El primer pas per a portar a terme aquest projecte és realitzar una auditoria ambiental en cada un dels llars que participen en aquest programa. Al llarg de tot el procés s’assessorarà i es prestarà suport tècnic a les famílies perquè puguen assolir els objectius marcats, introduint mesures i comportaments estalviadors i d’eficiència. El regidor de Medi Ambient ha explicat que l’objectiu final és “promoure l’autocontrol del consum domèstic d’aigua i energia” i “ajudar a fer una compra més ètica i més ecològica”.Per a explicar cada uns d’aquests punts i objectius es realitzarà una reunió inicial amb les famílies on es detallarà el programa i el calendari així com els objectius que s’haurien d’aconseguir. Concretament i segons ha explicat Sempere es tracta de fer-los tres tallers pràctics sobre qüestions bàsiques i pràctiques per a l’estalvi d’aigua i energia en les llars. Es mantindrà una atenció personalitzada amb els participants per a resoldre els seus dubtes a partir d’un taller d’aigua, un taller d’energia i un taller de residus. Finalment es realitzarà, de nou, una auditoria a fi d’avaluar el procés i veure si realment s’han produït les reduccions en els consums.
“Llars verdes” és un programa dirigit a famílies preocupades per l’impacte ambiental que desitgen fer un canvi en els seus llars per a aconseguir una gestió més responsable. És per aquest motiu que es pretén acompanyar i animar a totes aquelles persones que desitgen adoptar mesures més sostenibles i que, en la pràctica, troben “moltes dificultats” per a traduir la seua sensibilitat i portar-la a la pràctica, segons ha assenyalat Sempere.

No hay comentarios:

Publicar un comentario