domingo, 25 de septiembre de 2011

Vila-real aprova en ple reduir el tipus de l’IBI per a congelar l'impost de la contribució als veïns en 2012


El ple de l'Ajuntament de Vila-real aprovarà hui la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de l'Impost de Béns Immobles (IBI) que permetrà congelar el rebut de la contribució el pròxim any. En concret, l'equip de govern ha decidit rebaixar el tipus impositiu del 0,65 al 0,6014, que és la reducció que els estudis tècnics realitzats referent a això estableix com necessària perquè l'IBI del pròxim any no seguisca encarint-se com ha succeït en els últims anys.
El portaveu de l'equip de govern, Javier Serralvo, ha destacat la importància d'aprovar aquesta mesura “perquè els veïns de Vila-real no hagen de pagar més per la contribució, en uns moments en els quals moltes famílies ho estan passant malament”. La congelació dels impostos era, de fet, un dels compromisos de l'executiu local amb els ciutadans i al qual s'ha donat compliment de manera prioritària. Per a això, explica, s'ha calculat la reducció exacta del tipus impositiu que aplica l'Ajuntament que és necessària per a contrarestar la pujada que s'està aplicant als rebuts de l'IBI des de la revisió cadastral realitzada en el 2005, quan els valors de l'habitatge estaven molt per sobre dels actuals, que va imposar un increment del 10% anual en l'impost durant els 10 anys posteriors a l'actualització, sense que l'anterior equip de govern aplicara reduccions del tipus de gravamen significatives i suficients per a contrarestar aquest encariment.
“Hem fet números i hem decidit reduir en cinc punts el tipus impositiu perquè, d'aquesta manera, els veïns de Vila-real paguen el pròxim any el mateix que han pagat en aquest exercici”, indica Serralvo, qui referent a això considera que el ple que celebrarà demà l'Ajuntament de Vila-real és “molt important”.
Un altre dels punts de l'ordre del dia de la sessió es refereix al posicionament del consistori vila-realenc en el debat obert sobre la inclusió del corredor mediterrani com eix prioritari en la Xarxa Transeuropea de Transports. Referent a això, els cinc grups polítics amb representació municipal –PSPV, Bloc, Iniciativa, EU i PP- han pactat una declaració institucional en la qual sol·liciten que s'eleve a la Comissió Europea i al Ministeri de Foment la necessitat d'incloure en aquesta xarxa el corredor mediterrani complet, des d'Algesires a la frontera francesa, així com l'adhesió de l'Ajuntament de Vila-real al pacte d'alcaldes, ja signat, per a prioritzar aquest eix. La declaració institucional arreplega en la seua exposició la importància del corredor mediterrani per a la “competitivitat de la nostra economia, amb un transport més eficient i fiable”, així com per a “enfortir la cohesió social i territorial”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario