miércoles, 28 de septiembre de 2011

Vila-real elabora un cens d’associacions per reactivar el Consell de Participació Ciutadana


El Consell Participació Ciutadana de Vila-real tornarà a convocar-se abans que acabe l’any. El regidor de Participació, Xavier Ochando, ha anunciat que el seu departament està elaborant ja un nou cens de les associacions que vulguen formar part de l’organisme amb l’objectiu de disposar d’una llista actualitzada d’organitzacions amb què poder “reactivar un Consell que no es convocava des de fa un any i nou mesos”.
 “L’equip de govern creiem de veritat en la participació ciutadana per a millorar la gestió pública. I per això hem encetat ja el procés per reactivar el Consell de Participació Ciutadana, un organisme que considerem fonamental per apropar la política a la ciutadania, conéixer les necessitats dels veïns i també per integrar aquesta participació en la presa de decisions de la gestió municipal”, explica el regidor. En aquest sentit, afegeix, “hem donat ja un primer pas bàsic per poder engegar tot aquest procés amb garanties i començar a fer la casa pels fonaments i no per la teulada”. Aquest primer pas consisteix en saber quines associacions existeixen i tenen interés en formar part d’aquest Consell de Participació Ciutadana, “que anem a renovar per complet”.
Per a això, la regidoria ha remés ja a les associacions de la ciutat una carta en què els informa del termini per a inscriure’s en el nou cens, que acaba el 20 d’octubre, així com de la situació actual del Consell i de les instruccions que s’han de seguir per incloure’s tant en el cens de l’organisme com en el registre municipal d’associacions en cas que no hi estiguen ja inscrites. D’aquesta manera, la carta es dirigirà tant a les 23 associacions que formen part de l’antic Consell de Participació com a altres entitats de les quals tinga coneixement Participació, ja siga de forma directa o a través d’altres regidories o suggeriments de ciutadans o altres entitats. En aquest sentit, Ochando ha animat totes les organitzacions que vulguen implicar-se en aquest organisme renovat o que coneguen a altres interessades a fer-ho que ho posen en coneixement de la regidoria en la direcció electrònica participaciociutadana@ajvila-real.es  o en l’oficina municipal d’Atenció i Tràmits.

No hay comentarios:

Publicar un comentario