miércoles, 21 de septiembre de 2011

Vila-real substituirà l’enllumenat públic d’alguns carrers per a estalviar consum energètic

Un total de 90 punts de llum seran reemplaçats per uns sistemes molts més actuals en alguns carrers de la ciutat per a aconseguir “un estalvi en la factura de la llum i una disminució de la contaminació lumínica”. Així  ho ha explicat el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, el qual ha assenyalat que les obres afectaran, de moment, als carrers Francesc Tàrrega, Josep Ramón Batalla i al jardí de Sant Pasqual. Segons Valverde la intenció de l’actual equip de govern és continuar renovant gradualment tots aquells sistemes d’enllumenat vell que han quedat “obsolets” i que “ens fan una factura molt cara” per uns nous equips de llum nova que “ens costen menys”.  
Les obres consisteixen en una reforma de les instal·lacions de l’enllumenat públic per a aconseguir unes instal·lacions funcionals, energèticament eficients i de baixa contaminació lumínica ja que segons ha explicat el regidor l’actual sistema d’il·luminació està “esgotat” i com a resultat de tot això tenim una llum “molt fosca i cara”. 
De moment en el carrer Francesc Tàrrega es pretenen instal·lar 38 unitats  noves i en el carrer Josep Ramón Batalla 32. A més el regidor també ha explicat que l’empresa encarregada de realitzar aquestes reformes és ETRA, una empresa especialitzada en aquests treballs, que va ser seleccionada per l’Ajuntament perquè oferia la millora de 20 punts de llum més que es destinaran a la millora de la il·luminació del jardí de Sant Pasqual. La il·luminació del jardí serà la primera reforma que s’escometrà en aquesta zona ja que el regidor ha explicat que el jardí de Sant Pasqual té també altres necessitats “pendents”.
El regidor de Serveis Públics ha explicat que la intenció de la regidoria és anar canviant progressivament la il·luminació en tots carrers de la ciutat que ho necessiten i substituir-les per una llum més blanca, de menor consum energètic, i que evite la contaminació lumínica.
Aquesta reforma en les instal·lacions de l’enllumenat exterior s’emmarca dins dels projectes del Pla Confiança  i compta amb un pressupost de 250.000 euros.

No hay comentarios:

Publicar un comentario