martes, 13 de septiembre de 2011

Vila-real organitza una Bicicletada popular en la primera Fira de la Bicicleta

Aquest cap de setmana se celebra la primera Fira de la Bicicleta en què es pretén “conscienciar els ciutadans del canvi del vehicle privat cap a mitjans de transports més respectuosos amb el medi ambient” segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Xus Sempere. La plaça Major de Vila-real s’omplirà els dies 16, 17 i 18 de setembre de tallers i empreses relacionades amb el món de la bicicleta en una Fira que pretén unir aficionats, professionals, esportistes i usuaris en general.
El divendres dia 16, a les 17,00 hores, s’inaugurarà aquesta Fira on es pretén “promocionar l’ús d’aquest mitjà de transport entre els veïns de Vila-real” segons Sempere. Una hora més tard, s’obrirà una exposició fotogràfica de Tony Tirado que estarà durant tot el cap de setmana i en la que els visitants podran omplir amb les seues dades la participació en el sorteig de les fotografies d’aquesta exposició que es durà a terme en finalitzar la bicicleta popular del diumenge.
A les 10,00 hores del dissabte s’obrirà, de nou, la primera Fira de la Bicicleta en què es realitzaran exhibicions i classes per al públic assistent. Concretament, a les 12 del migdia, hi haurà una exhibició acrobàtica amb bicicleta per Rubén Sevilla a càrrec de Decathlon Onda/ Vila-real i a les 18,00h de la vesprada també es podrà assistir a una classe magistral de spinning, a càrrec de F&H Fitness i Actual Gim.
L’exhibició dels alumnes del Club Ciclista Campió LLorens a les 10,00 hores del diumenge i la Bicicletada Popular a l’ermita  a les 11,00h són els actes previstos per a posar el punt final a aquesta primera Fira de la Bicicleta que se celebra a Vila-real. El regidor de Medi Ambient, Xus Sempere, ha explicat que aquesta bicicletada popular consisteix a anar i tornar des de la Plaça Major fins a l’ermita i ha recordat que els menors de 14 anys hauran de participar acompanyats d’un adult i que tots aquells que realitzen la prescripció en l’estand de Decathlon rebran una samarreta. 
A més durant tot el cap de setmana els visitants podran “posar a punt” les seues bicicletes gràcies a Sermo, l’empresa encarregada del manteniment de les bicis del Bicivila’t, que ensenyarà de manera pràctica la forma de revisar els frens, les rodes o les llums de les bicicletes. També s’establirà un circuit en la Plaça Major per a provar els diferents tipus i models de bicicletes que portaran els expositors.
Finalment, a les 14,00horas es clausurarà aquesta primera Fira de la Bicicleta en què es pretén educar i potenciar l’ús d’aquest transport per a circular per la ciutat i on el públic assistent podrà informar-se i inscriure’s en el servei de “Bicivila’t”, el servei de préstec de bicicletes públiques de Vila-real
El regidor de Medi Ambient ha explicat que del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la mobilitat “La ciutat, sense el meu cotxe!” que enguany es realitzarà amb el lema ¡ Desplaça’t de forma eficient:millora la teua mobilitat!”. L’Ajuntament de Vila-real està adherit a aquesta campanya a través de la qual es pretén conscienciar els ciutadans per a deixen el cotxe i utilitzen altres mitjans de transport més respectuosos amb el medi ambient i en la que s’emmarca aquesta primera Fira de la Bicicleta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario