martes, 13 de septiembre de 2011

El primer Taller d’Ocupació de Reciclatge Professional ‘gradua’ a 30 nous monitors

L’Ajuntament de Vila-real ha clausurat hui, amb l’acte d’entrega de diplomes, el primer Taller d’Ocupació per al Reciclatge Professional (TERP) destinat a treballadors desocupats procedents de la indústria ceràmica. En aquest primer taller, un total de 30 alumnes han rebut formació especialitzada per a dedicar-se a nous camps professionals amb projecció de futur, com l’atenció sociosanitària a dependents, animació cultural i monitors d’educació ambiental. L’alcalde, José Benlloch, ha sigut l’encarregat de clausurar, junt amb el regidor de Foment Econòmic, Pasqual Batalla, aquest primer taller en un acte que ha reunit en el Centre Social municipal a les principals empreses col·laboradores amb la iniciativa, representants de diferents escoles taller de la província i del Servef, entre altres.
El Taller d’Ocupació per al Reciclatge Professional ha tingut lloc durant nou mesos, amb un pressupost de 470.063 euros, subvencionats pel Servef i el Fons Europeu d’Adaptació a la Globalitat (FEAG). Aquesta iniciativa ha permés donar formació, tant teòrica com pràctica, en nous jaciments d’ocupació a un total de 30 persones procedents del sector del taulellet, durament afectat per la crisi econòmica. A ells han anat dirigides principalment les paraules de l’alcalde, qui els ha donat l’enhorabona per l’èxit aconseguit en el taller i els ha desitjat sort “en el nou camí professional” que emprenen a partir d’ara. “La crisi que ha afectat tan durament al sector del taulellet, el tancament d’empreses, la baixada de la producció, ha abocat a la indústria ceràmica a un creixement de la desocupació al qual hem de fer front amb iniciatives com aquesta. Amb formació, esforç i reciclatge”, assenyala.
En el seu discurs, Benlloch ha mostrat el seu suport a aquests nous professionals de cara al seu futur professional i ha agraït també el treball de l’equip docent i directiu, així com la col·laboració de les empreses que han fet possible l’acte celebrat hui, ja siga amb la cessió d’aules per a la formació com per la realització de pràctiques de l’alumnat del taller. De fet, el TERP que hui es clausura ha comptat amb un vessant eminentment pràctica. En l’especialitat d’animació sociocultural, els alumnes han pogut aplicar els coneixements adquirits en el desenvolupament de diferents programes d’activitats lúdiques a Vila-real com el Dia de la Dona o Expojove, mentres que en l’especialitat de monitor d’educació ambiental, han col·laborat amb el departament municipal en diferents campanyes de sensibilització. Finalment, els alumnes del mòdul d’atenció sociosanitària a persones dependents han realitzat les seues pràctiques en el CEAM i la residència Mare de Déu de Gràcia, així com en la residència de discapacitats i centre ocupacional de Vila-real.


No hay comentarios:

Publicar un comentario