miércoles, 14 de septiembre de 2011

II Jornades Gastronòmiques de Vila-real

. L’olleta de la plana serà plat obligat en els menús que se serviran durant les II Jornades Gastronòmiques de Vila-real que se celebraren del 14 al 27 de novembre en la localitat. Així ho ha explicat el regidor de Comerç i Foment Econòmic, Pasqual Batalla, qui ha assenyalat que l’olleta de la plana constitueix un dels plats “més famosos i típics” de la gastronomia local. Per la seua banda el president de l’Associació Gastronòmica de Vila-real, Ximo Abril, ha explicat que, encara que el plat d’olla siga obligat en tots els menús, cada restaurant o bar podrà presentar-ho com vullga i que en la preparació del plat es pot “jugar amb tots els ingredients de l’olleta i  servir-lo de manera diferent”.
Pasqual Batalla ha explicat que volia fugir del “típic” plat de paella que s’ofereix en la major part de les localitats valencianes i per això va pensar que el millor era potenciar i exaltar l’olleta de la plana que ha sigut “el plat diari dels agricultors durant molts anys”. Segons el regidor de Comerç i Foment Econòmic durant les dates en què ha establit la celebració d’aquestes Jornades també s’ha pensat que aquest inclòs el dia de Santa Caterina així com el Festival Internacional de Curtmetratges “Cineculpable”.
Batalla ha senyalat que el que es pretén en aquestes Jornades Gastronòmiques és potenciar i donar a conéixer la gent de fora de Vila-real l’oferta gastronòmica de la localitat així com augmentar el nombre de bars i restaurants que participen en aquesta segona edició.  Per aquesta raó el regidor ha volgut animar a tots els bars i restaurants de la localitat perquè s’informen través de la pàgina web de l’Ajuntament o en l’Agència del Desenvolupament Local, que està situada en l’antiga Cambra Agrària, del carrer la Murà, nº28, de Vila-real perquè coneguen les bases i les característiques de les jornades.
Finalment el regidor de Comerç ha volgut recordar que aquesta iniciativa es realitza junt amb la Regidoria de Turisme i que compta amb el suport de la Diputació.


No hay comentarios:

Publicar un comentario