miércoles, 28 de septiembre de 2011

Valoració del Bloc de Vila-real de 100 dies de gestió

Des del BLOC volem fer una valoració d’aquests cent dies de govern de Vila-real. Resulta inevitable fer una referència inicial de les eleccions, on la ciutat de Vila-real va suspendre la gestió feta pel govern del PP i va atorgar una majoria a la resta de partits. El BLOC va assumir la seua responsabilitat facilitant el consens per formar un nou govern, que establira altres prioritats i governara d’altra manera, però sense renunciar als seus plantejaments. Les prioritats són:
A)    AUSTERITAT, front al malbaratament dels recursos públics, el luxe i el lluïment.
B)    OCUPACIÓ, front a l’atur i a la inacció.
C)    PROXIMITAT, front a l’allunyament de la institució cap a la ciutadania.
Tot i que, pel diversos informes de què disposàvem ja ho imaginàvem, ens hem trobat un estat econòmic catastròfic, encara que s’havien pujat els impostos, com l’IBI i el projecte era continuar pujant-lo, sense pagar els proveïdors, amb un pressupost de 2011 quasi esgotat, tenint moltes regidories una despesa feta que rondava el 200 % del pressupost inicial, una aposta per les grans construccions sense estudiar la seua viabilitat, és a dir, sense pressupost per a la seua dotació de personal i de material i un distanciament de la ciutadania que no ha permés la relació fluïda amb el govern de la ciutat, ni la seua participació.
Malgrat aquesta situació inicial, la valoració després de cent dies que fa el BLOC és positiva i en clara milloria, que es basa en tres punts:
1)           Hem començat a capgirar la situació, tant des del punt de vista de la gestió com de les polítiques actives en favor de la ciutadania de Vila-real. S’està fent una aposta clara per les empreses, comerços i gent de Vila-real i al mateix temps amb molta més austeritat.
2)           S’han començat a posar en marxa els nostres projectes transmetent els nostres valors: experiència, proximitat, honestedat, treball, capacitat i eficàcia de gestió. Hi ha tres regidors d’una preparació, transparència i dedicació inqüestionable.
3)           Projectes que estan fets, en marxa o en vies de solució en les àrees de la nostra responsabilitat:

A)    Joventut i Participació Ciutadana
è    Programacions de Joventut amb la participació directa dels joves
è    Reactivació de la Setmana Jove i crear, per fi, el Consell de la Joventut
è    Suport a la creació de la Comissió de Grups Locals que ha tingut com a èxit en el VILA-REAL SONA (1r Festival de músics de la ciutat)
è    Pagament de les ajudes a les associacions de veïns de 2010 (endarrerides) i començament de les de 2011 (tancament del deute)
è    Reactivació del Consell de Participació Ciutadana per donar-li el protagonisme que mereix i necessita.

B)    Normalització Lingüística i Tradicions
è    Conveni per al pagament dels premis Maig
è    Organització, patrocini i recuperació del Rock per la Llengua
è    Organització de cursos de valencià
è    Aposta decidida per la nostra cultura i tradicions ( Concurs de Reclam, Exposició de fotografies sobre el món del parany, Llotja de Música Urbana, Escola de Cultura Local, Programa de ràdio Tradicions)

C)    Serveis Socials i Dona
è    Dotació de 90.000 € per ajudes immediates
è    Creació d’un Banc de llibres Solidari
è    Tallers de la Regidoria de la Dona, que s’han completat per primera vegada, malgrat disposar de la tercera part del pressupost que tenia el PP.
è    Contacte directe amb totes les associacions relacionades amb la tasca social per establir les seues necessitats i poder cobrir-les al màxim.

D)    Comerç i Foment Econòmic
è    Ocupació Formació: Programes que permeten la contractació i/o formació d’aturats INEM-AGRARIA (7 peons agrícoles), EMCORP (30 persones), PAMER (4 per a labors forestals), OPEA (Orientació laboral per a 150), SALARI JOVE (3 joves universitaris), TERP (Reciclatge Professional, 30 alumnes), Taller d’Ocupació
è    A nivell empresarial: Activació de convenis amb la Cambra de Comerç, assessorament a la creació d’empreses, Suport a la Fundació Globalis per a la presentació de VILA-REAL CIUTAT INNOVADORA, II Jornades Gastronòmiques
è    Cursos al Viver d’empreses per la innovació i el comerç
è    Coorganització de la desfilada de moda en festes
è    Definició de les condicions del trasllat del Mercat Ambulant al centre i creació del Mercat de divendres
è    Ajuda a la campanya de Festes del Mercat Central
è    I Mercat Agroecològic de Vila-real

Continuarem treballant, des de la humilitat però amb total dedicació i honestedat, per les ciutadanes i els ciutadans de Vila-real, per intentar millorar la seua qualitat de vida, és a dir, que tinguen treball i el conjunt de serveis que una ciutat com la nostra es mereix.

No hay comentarios:

Publicar un comentario