miércoles, 28 de septiembre de 2011

El Mòdul de Ceràmica del Taller d’Ocupació s’adapta a les exigències del mercat actual

El mòdul de Ceràmica del Taller d’Ocupació de Vila-real s’ha adaptat a les exigències del mercat actual. Segons ha explicat la directora del Taller d’Ocupació, Mª Carmen Juan, “amb la ceràmica es poden fer peces molt originals i innovadores allunyades de les figures tradicionals”. Amb aquesta premissa s’han realitzat, durant aquests últims mesos, una sèrie de canvis en el Mòdul de Ceràmica que ara es mostren al públic amb una exposició de peces modernes en la casa de l’Oli de Vila-real.
Segons Mª Carmen Juan, la “singularitat” d’aquesta exposició respecte a  anteriors edicions resideix en la utilització, per a l’elaboració de les peces, de noves tècniques de treball i temàtiques més modernes adaptades a les demandes del mercat de la ceràmica actual. Uns canvis que, al mateix temps, i segons ha explicat MªCarmen Juan, s’han introduït per a ampliar les expectatives professionals dels alumnes del Mòdul de Ceràmica del Taller d’Ocupació.
En l’exposició es podran veure peces dissenyades pels deu alumnes que actualment formen part del Mòdul del Taller d’Ocupació amb caràcter modernista i treballades en distints materials. Entre les obres exposades destaquen figures modelades i esmaltades en terminació metàl·lica, un conjunt de quadres amb dissenys avantguardistes modelatges amb decoració d’engalba i esmalts, centres florals policroms modelatats i esmaltats, murals pintats i  esmaltats amb sanefa llisa i plats decorats amb la tècnica de l’aerògraf en fons policromat.
L’exposició s’inaugurarà el divendres dia 30 de setembre a les 12,00h i es podrà veure fins al dia 8 d’octubre en la Casa de l’Oli de Vila-real. En ella es mostrarà les distintes formes de treballar la ceràmica i es podrà observar l’evolució i les noves tècniques aplicades a la ceràmica per a fomentar l’ús d’aquest material.

No hay comentarios:

Publicar un comentario