miércoles, 14 de septiembre de 2011

Vila-real opta a ser Ciutat de la Ciència i la Innovació

Vila-real optarà a ser Ciutat de la Ciència i la Innovació en la nova convocatòria oberta pel Ministeri de Ciència i Innovació i ho farà de la mà de la Fundació Globalis, que aquesta vesprada ha recaptat el suport de tota la corporació municipal al seu projecte de fundació empresarial i social per a l'impuls de la cultura de la innovació en el teixit econòmic local. La junta de portaveus convocada aquesta vesprada en el saló de plens de l'Ajuntament de Vila-real ha comptat amb l'assistència de regidors i una nodrida representació de Globalis, encapçalada pel seu president, Dionís Mulet, que ha explicat els objectius de l'entitat i els detalls del projecte que ja està elaborant, a instàncies de l'Ajuntament, per optar a la candidatura de la distinció del Ministeri.
L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha destacat sobre tot el suport sense fisures a una proposta que ha d'anar “molt més allà dels partits polítics, en un camí comú en el qual ens juguem molt”. “Per a mi és un orgull com alcalde que una fundació emprenedora com aquesta que hui se'ns ha presentat trobe el suport unànime de tota la societat representada en els diferents grups polítics que formen la corporació”, ha incidit l'alcalde. En la mateixa línia s'han pronunciat també el portaveu del Partit Popular, Héctor Folgado, qui ha felicitat Globalis per la seua iniciativa, així com el portaveu socialista, Javier Serralvo, o el propi Mulet, qui en tot moment ha volgut destacar el caràcter desvinculat de colors polítics de la fundació i la importància del suport sense fisures al projecte d'impuls de la innovació que representen. “Globalis naix amb l'ànim d'aportar, de construir perquè la societat isca avant amb noves competències. La innovació no és ciència, no és metòdica, sinó treball i capacitat per a visualitzar el futur. I a Vila-real tenim matèria, coneixements i gent per a això. No podem renunciar a aquest projecte”, ha exposat el president de la fundació.
En les pròximes setmanes –el dia 15 d'octubre finalitza el termini de presentació de les propostes- Globalis i Ajuntament tornaran a mantenir reunions per tal de preparar la candidatura, mentre s'avança també en altres fronts necessaris per a la concessió d'aquesta insígnia com la recopilació de cartes d'adhesió al projecte procedents tant de l'àmbit local com de municipis veïns, institucions i tots els nivells administratius.

No hay comentarios:

Publicar un comentario