lunes, 19 de septiembre de 2011

L’equip de govern de Vila-real realitza un balanç del 100 primers dies de gestió


Austeritat, proximitat i diàleg. Els primers 100 dies del nou equip de govern de Vila-real han permès reafirmar amb fets i decisions les tres premisses bàsiques que l’executiu municipal ha posat damunt la taula des de la presa de possessió del govern local, l’11 de juny de 2011, valora el portaveu de l’equip de govern, Javier Serralvo. El regidor ha destacat algunes de les actuacions que s’han iniciat durant aquest periode simbòlic de la legislatura com una mostra clara del compliment dels compromisos de l’executiu local amb la ciutadania i la instauració a l’Ajuntament d’una nova forma de fer política, més oberta i propera a la gent.
Austeritat ha estat una de les paraules més repetides pels 13 components del govern municipal, amb decisions fermes per posar fi al “malbaratament que ens hem trobat a les arques municipals, que acumulaven un deute de 4,5 milions d’euros en factures pendents de pagament el passat mes de juny”. Han sigut diverses les decisions preses en aquest sentit per fixar un major control de la despesa municipal i reconduir la situació, com per exemple l’elaboració d’un pla econòmic financer i la contractació d’una auditoria externa que dictamine quin és l’estat real dels comptes locals i l’establiment d’un control estricte sobre les despeses de cada regidoria.
            La greu situació econòmica de l’Ajuntament, que arran la gestió anterior del Partit Popular va tancar l’exercici financer de 2010 amb 2,3 milions d’euros en negatiu, a banda que la majoria de les partides de les diferents delegacions s’havien quedar sense consignació pressupostària “ha condicionat, i molt, la gestió de l’actual equip de govern, però no per això hem parat, perquè un Ajuntament com Vila-real no pot parar mai”, insisteix Serralvo. Respecte d’això, el portaveu municipal recorda que fa només un mes s’ha aprovat una modificació de crèdit d’1,9 milions d’euros que funcionarà com a un “minipressupost” amb el qual implementar les partides que l’anterior govern municipal havia deixat esgotades “i poder funcionar fins al final d’any”. En aquest sentit, una de les principals preocupacions d’aquests primers 100 dies ha estat la de dotar el capítol de Serveis Socials dels diners necessaris per poder fer front a les necessitats dels vila-realencs. Amb aquest objectiu, durant aquest estiu s’ha aprovat destinar prop de 100.000 euros a les ajudes d’emergència per als ciutadans que estan patint més dificultats, donat que l’ajuda contemplada enguany per la Generalitat no cobria ni tan sols la meitat dels expedients presentats a l’Ajuntament. Una altra modificació de 90.000 euros ha permès dotar de consignació les ajudes a ONG, que no s’havien contemplat al pressupost elaborat per l’anterior equip de govern.
I a més de les decisions, les actituds, que també han donat un gir de 180 graus en els primers dies de gestió del nou equip de govern. L’alcalde, José Benlloch, i la resta de membres de l’executiu han mantingut reunions amb tots els sectors socials, empresarials i polítics, per instaurar a l’Ajuntament un clima de diàleg que, en l’àmbit exclusivament municipal, s’ha plasmat en la celebració mensual d’una junta de portaveus dels grups municipals amb representació al consistori.
La proximitat amb la ciutadania és un altre dels compromisos de l’equip de govern que s’està complint, a través de la regidoria de Proximitat,. Per totes aquestes qüestions, el portaveu de l’equip de govern ha fet un balanç molt satisfactori d’aquest primer tram de gestió al capdavant de l’Ajuntament “pel canvi de actitud de cara als ciutadans i pel clima de diàleg entre els diferents grups municipals”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario