sábado, 10 de diciembre de 2011

Benlloch assenta amb Globalis les “línies mestres” per a un canvi de model econòmic local

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha mantingut aquesta setmana una reunió amb el president de la Fundació Globalis, Dionís Mulet, després que el Ministeri de Ciència i Innovació haja escollit la ciutat de Vila-real per a distingir-la amb el títol de Ciutat de la Ciència i la Innovació, en la qual el primer edil ha volgut mostrar l'agraïment de la corporació al treball realitzat per Globalis a instàncies de l'Ajuntament que ha permès als vila-realencs fer-se amb la distinció. En la trobada, assenyala Benlloch, s'han abordat “les línies mestres” d'un “projecte de futur molt ambiciós” per a la ciutat amb el qual es pretén caminar cap al “canvi de model productiu i de la cultura local, de manera que s'introduïsca l'element de la innovació des de les generacions més joves perquè Vila-real, com ja ha demostrat en anteriors ocasions, isca reforçada de la situació actual”. En eixe projecte de futur, apunta Benlloch, Vila-real compta amb la Fundació Globalis com a “eix fonamental”.

L'alcalde i Mulet han coincidit en la importància de començar a assentar ja les bases d'aquest “ambiciós projecte” que, des d'una “mentalitat molt oberta”, permeta “generar a Vila-real el germen de la cultura emprenedora, sobretot entre la gent més jove, de manera que la cultura de la innovació entre a formar part del model local de desenvolupament com la millor garantia per a afrontar el futur i plantar cara a la situació actual de crisi econòmica, que ha deixat a 6.000 vila-realencs sense ocupació”. “Aquesta difícil realitat requereix d'una aposta decidida per nous models productius basats en el la cultura emprenedora, la formació i la innovació”, conclou Benlloch.

La reunió amb Mulet ha servit també perquè el president de la Fundació Globalis trasllade al primer edil el resultat de la trobada que recentment ha mantingut amb el president de la Diputació, Javier Moliner, qui va comprometre el seu suport a Vila-real com a Ciutat de la Ciència i la Innovació. Referent a això, l'alcalde assenyala que la distinció i els projectes que prepara el municipi arran de la designació del Govern seran claus no només per al desenvolupament futur de Vila-real sinó dels també dels municipis del seu entorn, de la comarca i de la província. Per aquest motiu, Benlloch ha anunciat que sol·licitarà una reunió amb el president de la Diputació per a abordar el projecte d'innovació i de foment de la cultura emprenedora de la ciutat i sol·licitar de la institució provincial el seu suport en el finançament d'una iniciativa “per a la qual la implicació de la Diputació Provincial, i també de la Generalitat, resulta fonamental”.


No hay comentarios:

Publicar un comentario