domingo, 11 de diciembre de 2011

L'equip de govern valora amb els veïns del Madrigal la primera fase del PAI

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor d'Urbanisme, Emilio M. Obiol, s'han reunit aquesta setmana amb representants de l'associació de veïns del Madrigal para traslladar-los l'estat del projecte d'urbanització i el resultat de les últimes converses amb l'empresa urbanitzadora. En la reunió, tant l'equip de govern com els propietaris de la partida Madrigal van coincidir en la necessitat de culminar la urbanització de les 17 unitats d'execució de la primera fase del Programa d'Actuació Integrada i van valorar la possibilitat de no continuar amb les unitats de la segona fase del PAI, atenent a la situació econòmica adversa per la qual travessa la ciutat i la urbanizadora. Els veïns, explica Obiol, es van mostrar favorables a aquesta solució, que suposaria, d'acord amb l'empresa, rescindir la segona fase del projecte i centrar-se en les unitats que falten per desenvolupar en la primera fase per a poder culminar com més prompte possible la urbanització, el procés de la qual va començar en 1998.
Aquest va ser un dels punts abordats en la trobada amb els propietaris, que, segons l'edil d'Urbanisme, va resultar “molt profitosa” per a traslladar als veïns la realitat de les obres d'urbanització i recaptar les seues impressions sobre el desenvolupament d'un programa “ple de controvèrsies, dificultats i problemàtiques”. Referent a això, els representants de l'associació de veïns van fer arribar a l'Ajuntament “un llistat de suggeriments i disconformitats amb el resultat de les unitats d'execució ja iniciades que presentarem a l'empresa urbanitzadora perquè les tinga en consideració”, assenyala Obiol. A més de l'estat de les obres, el regidor d'Urbanisme explica que una altra de les preocupacions dels veïns del Madrigal pel que fa al PAI es refereix al pagament de les quotes d'urbanització. En aquest punt, l'alcalde i Obiol van traslladar als propietaris el compromís impulsat per l'Ajuntament i assumit per l'empresa de “flexibilitzar els pagaments de les unitats pendents”. “Els veïns de la partida Madrigal, com succeeix en la resta dels barris de la ciutat, estan travessant greus dificultats econòmiques; per això se li ha traslladat a la urbanitzadora la necessitat d'establir fórmules flexibles per als pagaments corresponents a les diferents unitats en procés d'urbanització”, assenyalen.
Per altra banda, el regidor d'Urbanisme ha explicat als veïns que “ja s'està actuant sobre els carrers de la urbanització que no tenen il·luminació, amb l'objectiu que els fanals instal·lats allí puguen estar operatius durant les pròximes setmanes”. A més, Obiol els va traslladar la intenció plantejada per alguns propietaris de poder “escometre pel seu compte algunes obres d'urbanització, sobretot referents a connexions a la xarxa de clavegueram, davant la lentitud en l'execució material dels treballs dels últims anys”. “L'empresa no ha mostrat inconvenients que puguen fer-lo, per descomptat dins de la normativa”, conclou el regidor.
L'equip de govern i els veïns de la partida Madrigal van acordar finalment mantenir noves reunions per a seguir de prop l'evolució dels treballs i les converses amb la urbanitzadora sobre el futur del PAI.

No hay comentarios:

Publicar un comentario