lunes, 19 de diciembre de 2011

El programa Llars Verds inicia les sessions per a estalviar fins a un 20% en electricitat

El regidor de Medi Ambient, Xus Sempere, ha presidit aquesta setmana la primer reunió introductòria del programa Llars Verdes, a través del qual 20 famílies de Vila-real aprendran a fer un consum responsable i reduiran la factura energètica en les seues llars. En aquesta primera trobada, els participants en el programa van rebre informació detallada del calendari i els objectius de Llars Verds. “Tots els assistents van mostrar molt interès i es van mostrar col·laboradors per a participar en els tallers de la iniciativa i aprendre com reduir substancialment el consum de recursos en les seues cases”, assenyala l'edil.
Per a això, el primer pas serà facilitar a l'organització del programa una sèrie de dades prèvies sobre el consum habitual d'energia i aigua en les seues llars. Açò permetrà fer-se una idea de quina és la despesa familiar per a poder abordar la seua reducció amb un seguiment personalitzat dels casos a partir d'una sèrie de tallers pràctics sobre consum d'aigua, energia i residus en els quals els participants podran aprendre qüestions bàsiques i pràctiques per a l'estalvi en la factura energètica en les seues llars i el consum responsable de recursos. Una última auditoria energètica permetrà avaluar el resultat del programa i comprovar quina ha estat la reducció del consum, que pot arribar, tal com recorda el regidor de Medi Ambient, al 20% de la factura familiar.
Per a poder complir aquest objectiu, a més dels tallers pràctics les famílies participants han rebut un kit bàsic d'estalvi, facilitat per l'organització de la campanya i complementat per un segon kit proporcionat per l'Ajuntament de Vila-real gràcies a la col·laboració dels patrocinadors locals, Facsa i Fobesa. Així, els participants en Llars Verds disposen d'un kit bàsic compost per bosses per al reciclatge, un reductor de consum d'aigua en la dutxa, bombetes de baix consum, una llanterna que funciona amb una dinamo i un eliminador de ‘stand by’, a més d'un pack complet de bosses de reciclatge, un reductor volumètric per a cisterna i un pitxer Brita.
El projecte Llars Verds és un projecte educatiu del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, desenvolupat pel Ceneam, que es ve realitzant des de fa quatre anys en l'àmbit estatal. Aquesta és la primera vegada que es porta a terme a Vila-real.

No hay comentarios:

Publicar un comentario