lunes, 19 de diciembre de 2011

Vila-real celebrarà la I Fira Citrícola Internacional

Vila-real celebrarà el pròxim mes de març la seua I Fira Citrícola Internacional, amb la qual l’Ajuntament de Vila-real vol reprendre la tradició firal agrícola de la ciutat focalitzada en els cítrics i en les oportunitats de negoci que ofereix en l’actualitat la taronja. “A Vila-real portem 250 anys fent taronges i ha arribat el moment de dotar-les de valor afegit i aprofundir i modernitzar els negocis”, assenyala el regidor d’Agricultura, Emilio M. Obiol. Per a això, l’Ajuntament de Vila-real ha organitzat, amb la col·laboració de la firma 3cents, una fira centrada en la citricultura i amb una clara vocació d’internacionalitat amb l’objectiu prioritari  “d’impulsar el sector local de la taronja i ajudar els professionals a superar les dificultats que afronta el cultiu i comercialització de cítrics”.
Per a aconseguir-ho, la I Fira Citrícola Internacional de Vila-real, que se celebrarà amb caràcter biennal del 9 a l’11 de març, ha previst tota una programació paral·lela i complementària als expositors professionals que s’instal·laran en la plaça Major. Taules redones sobre el futur del sector, tastos ecològics per a posar en valor les diferències varietals, una visita a la zona agrícola local, tallers de cuina o una ponència sobre “el valor dietètic i nutricional de la taronja” són algunes de les activitats que es desenvoluparan en el marc de la Fira Citrícola Internacional en diferents espais del centre de la ciutat, com els salons de Caixa Rural o la Casa dels Mundina, entre altres. A més d’aquestes activitats paral·leles, Obiol ha assenyalat que “durant els dies del certamen, comptem amb el suport del sector gastronòmic i de rebosteria local perquè els visitants que acudisquen a la fira puguen tindre sobre la taula tota una oferta de productes basats en la taronja”.
D’entre tota la programació prevista, destaca sobre tot la celebració del I Concurs Internacional de Melmelada de Taronja, les bases del qual poden consultar-se en la web www.lamejormermelada.com. “Tenim molt il·lusió dipositada en aquest concurs, en el que seleccionarem les millors melmelades que ens arriben, confiem que de tota Europa”, indica l’edil. Els finalistes, que enviaran els seus productes per correu en xicotets pots de vidre, visitaran Vila-real durant la Fira Citrícola Internacional per a rebre el premi.
La I Fira Citrícola Internacional de Vila-real té dos objectius: d’una banda, impulsar el sector citrícola actual, dirigit sobretot a planteristes, empreses de suc de taronja, cooperatives, etc., i un segon segment en què volem mostrar als visitants tot el ventall d’oportunitats de negoci que existeixen al voltant de la taronja i que encara no estan actives”, assenyala Obiol. Respecte d’això, el regidor explica que “de la taronja es pot aprofitar tot”. “En la fira veurem empreses que utilitzen la pell de taronja per a la fabricació de caixes ecològiques, tot tipus de productes d’alimentació i bellesa, destil·lació per a elaborar begudes o generació d’energia a partir de taronges”, detalla el responsable d’Agricultura. “És moment d’obrir les portes a totes les possibilitats de negoci que ofereixen els cítrics”, conclou.

No hay comentarios:

Publicar un comentario