lunes, 12 de diciembre de 2011

L'equip de govern de Vila-real prepara un pressupost “responsable” per a 2012

Els pressupostos de l’Ajuntament de Vila-real per a 2012 seran “responsables, pròxims, socials i austers”. Així es desprén de les dades facilitades hui per l’alcalde, José Benlloch, i el regidor d’Hisenda, Javier Serralvo, en la presentació d’uns comptes amb els quals l’equip de govern s’ha proposat “sanejar l’Ajuntament” i impulsar l’economia local per a la creació d’ocupació “a partir d’un nou model econòmic entorn de la innovació, que aprofita la recent designació de Vila-real com a Ciutat de la Ciència i la Innovació”. Per a això, el consistori vila-realenc farà “més amb menys”, ja que parteix d’unes previsions d’ingressos un milió d’euros per davall de les del pressupost vigent, arran sobretot de la decisió de congelar l’IBI “i no continuar castigant les famílies”. A més, els comptes del pròxim exercici hauran de fer front també al pagament de dos milions d’euros derivat del crèdit de 25 milions subscrit per l’anterior equip de govern, que començarà a pagar-se a partir de 2012. En total, el pressupost per a l’any que ve ascendeix a 39 milions d’euros.
“Quan vam arribar al govern municipal, vam trobar un Ajuntament que havia passat d’un endeutament del 7% al 70%; que devia 25 milions als bancs; que castigava les famílies i a les empreses amb uns dels impostos més elevats; amb un greu descontrol en la despesa i tremendament mal pagador”, lamenta Benlloch, qui assenyala que “amb aquests vímets, poques cistelles podíem fer”. Davant d’aquesta situació, l’equip de govern ha optat per preparar per a 2012 “els comptes de la responsabilitat, la transició i el sanejament del consistori, que serà la nostra prioritat”. “Sanejar i pagar quan correspon és el nostre objectiu perquè amb cada empresa que se li paga a temps estarem evitant més desocupació i perquè quan superem aquesta situació volem tindre un Ajuntament sanejat que puga invertir en allò que toca, que és generar riquesa i economia”, insisteix el primer edil.
En tot cas, i a pesar de les dificultats de l’endeutament i la caiguda d’ingressos, Benlloch i Serralvo han defés els comptes de 2012 com uns pressupostos “solidaris, que aposten per les polítiques socials, per la proximitat perquè els vila-realencs senten l’Ajuntament com quelcom seu i útil i pel foment de l’ocupació, en la mesura de les nostres possibilitats”. Tot això, a més, en la situació “d’incertesa” que provoca no saber “si la Generalitat ens pagarà els prop de cinc milions d’euros que té de deute amb els vila-realencs”, apunta l’alcalde.
Per a això, indica el regidor d’Hisenda, els pressupostos de 2012 seran uns comptes eminentment “austers”, com reflecteix la reducció en un milió d’euros de la despesa corrent, que passarà de 16 a 15 milions d’euros, o la congelació del capítol de personal, així com el compromís de l’equip de govern de “mirar amb lupa” els gastos. Respecte d’això, Serralvo recorda que l’executiu local ha apostat per pagar les factures pendents amb proveïdors arrossegades de l’anterior mandat municipal i, des que es va assumir el govern, aquest deute s’ha reduït “en tres milions d’euros”.
El regidor d’Hisenda ha convocat una comissió especial de pressupostos per a dimecres que ve, amb l’objectiu que el Partit Popular puga fer les seues aportacions al document. L’aprovació definitiva dels comptes està prevista per a finals del mes de desembre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario