jueves, 15 de diciembre de 2011

Vila-real aposta per crear un banc de terres del Sindicat de Regs

L’alcalde en funcions de Vila-real, Pasqual Batalla, i el regidor d’Agricultura, Emilio M. Obiol, han assistit hui a la presentació del Projecte de Recuperació de Parcel·les i Foment de l’Activitat Agrícola de la Comunitat de Regants de Vila-real, un projecte que contempla, entre altres qüestions, la creació d’un banc de terres i la constitució d’una plataforma de dinamització agrícola que permeten “recuperar i evitar la pèrdua de superfície agrària útil” així com “recuperar l’ocupació agrària”. En la presentació, a la que també han assistit l’alcaldessa dels Alqueries, Consuelo Sanz, i el regidor d’Agricultura del municipi, Vicente Bodí, l’equip govern ha manifestat el seu absolut suport a la iniciativa dels regants.
En aquesta línia, Batalla ha agraït al Sindicat de Regs la iniciativa “de començar a fer alguna cosa per la malparada agricultura local”. “Aquest és el naixement d’una projecte que porta gestant-se ja algun temps; un projecte transversal, que requereix de la col·laboració de tots, que ha de servir de punt de partida per a recuperar la nostra agricultura, que és el que som i d’on venim”, assenyala el tinent d’alcalde. Per la seua banda, Obiol s’ha mostrat convençut que “els actius que té l’agricultura local faran possible l’èxit de la iniciativa”. Per a això, a més, el regidor ha demanat el suport “de la iniciativa privada i institucions públiques, perquè aquest és un projecte de tots”.
El president del Sindicat de Regs, José Pascual Carda, ha sigut l’encarregat de presentar el projecte, que pretén posar en contacte a aquells interessats en la producció agrícola amb els propietaris de terres no interessats en el seu cultiu, així com impulsar una plataforma amb tots els agents implicats que permeta recuperar la cultura agrícola local, ampliar l’espectre de producció i els canals de distribució, fomentar l’agricultura ecològica i incorporar a nous i joves agricultors al sector.
Per a això, es preveu crear camps experimentals, parcel·les d’iniciació a l’agricultura a partir de 200 metres quadrats, una zona de terreny exclusiva per a cultius ecològics i línies específiques de comercialització per a aquests productes. Quant al banc de terres, el pla d’actuacions específic contempla la catalogació i classificació de les parcel·les, l’establiment de les bases i condicions per a la cessió i arrendament de terres i el desenvolupament de convenis amb cooperatives i canals de distribució, així com l’establiment d’un programa formatiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario