viernes, 2 de diciembre de 2011

El Bloc presenta esmenes als pressupostos de la Generalitat

El BLOC ha presentat esmenes per a tres infraestructures viàries claus a Vila-real: desdoblament CV-185, desdoblament carretera d’Onda i ronda sud-oest. Vila-real és el cor geogràfic i econòmic de la Plana, amb una indústria important, un nivell de població notable i una sèrie de serveis comarcals com l´Hospital de La Plana. Per tant, Vila-real necessita aqueixes carreteres pel bé dels veïns del municipi i pel de tota la rodalia. La nostra ciutat, situada en una cruïlla, no ha de ser un mur, sinó un nexe de comunicacions comarcal .
Des del BLOC també pensem en els vora 6000 vila-realencs aturats. Malgrat aquesta xifra tan elevada, Vila-real s´ha quedat fora del repartiment d´escoles taller i de tallers d´ocupació. Aquests centres són fonamentals per a jóvens i per a treballadors veterans que necessiten adquirir coneixements nous per a  trobar faena.
A banda, des del BLOC de Vila-real seguim demanant una partida pressupostària per a dur a terme el quart institut i l’escola oficial d’idiomes. Cal dir que aquests dos projectes no apareixen en cap partida explícita en els comptes de la Generalitat. Davant d’aquesta situació, el BLOC no es resigna, mentre que el PP local amaga el cap i no diu ni pruna. És del tot inacceptable que els barracons de l’institut Francesc Tàrrega hagen complit ja 8 anys. Tot açò és per no tindre un quart institut. Per la seua banda, l´escola oficial d’idiomes en temps de crisi és indispensable, ja que el coneixement de llengües es valora molt en el món laboral.
Pel que fa al vessant cultural, des del BLOC pensem que la cultura no és una despesa supèrflua, sinó una forma de generar riquesa. Nosaltres volem que s´incloguen en els pressuposts ajudes per al  Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real, per al Festival Internacional de Teatre al Carrer de Vila-real, per al Festival Internacional de Danses de Vila-real, així com una major inversió en les infraestructures culturals.
A més a més, sol·licitem a la Conselleria de Medi Ambient una partida econòmica per a conservar la desembocadura del riu Millars, ja que és un paratge protegit en un estat d’abandó ben lamentable.
Com a totes les localitats del País Valencià, a Vila-real hem assistit impotents a les retallades en les beques de menjador. Aquesta actuació en temps de crisi no té cap trellat. Penseu en totes les famílies que no apleguen a final de mes i que fan mans i mànegues per a alimentar els fills. Sembla, però, que el PP no tinga cap sensibilitat i que no els importe gens ni miqueta. Des del BLOC ens preocupen molt per aqueixes famílies i reclamem urgentment que els pressuposts contemplen ajudes per als menjadors escolars .
En el plenari del dia 14 de novembre l’Ajuntament de Vila-real va fer una declaració institucional, aprovada per unanimitat, en què es donava suport a bona part d´aqueixes exigències. A més, vam demanar a la Generalitat els diners que li deu a Vila-real per la biblioteca nova, pels convenis amb la Regidoria de Serveis Socials i pels compromisos econòmics adquirits amb el Centre d´Alzheimer. També li vam reclamar que acabe i pose en funcionament tots els edificis que depenen de la pròpia Generalitat, com el Palau de Justícia, el Centre de Tecnificació Esportiva i el CEAM del Barri del Pilar. La declaració institucional també fa referència a la construcció dels gimnasos de les escoles Escultor Ortells, Concepció Arenal i Pasqual Nàcher, als accessos a la zona comercial Espai Vila-real, a l´aprovació del PGOU de Vila-real i a la millora del transport públic amb projecte del TRAM.

No hay comentarios:

Publicar un comentario