jueves, 22 de diciembre de 2011

Vila-real desbloqueja la cessió del sòl per al Centre de Tecnificació Esportiva

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha mantingut hui una reunió de treball amb la consellera de Cultura, Turisme i Esports, Lola Johnson, amb l’objectiu d’abordar el futur del Centre de Tecnificació Esportiva que la Generalitat ha construït en la ciutat i que segueix tancat a pesar d’haver sigut inaugurat fa ja mig any. En la trobada, a la qual també ha assistit la regidora d’Esports, Silvia Gómez, la consellera “s’ha compromés a elaborar un pla de viabilitat” en col·laboració amb l’Ajuntament per a poder posar en marxa una infraestructura que ha costat prop de 23 milions d’euros, assenyala Benlloch. L’alcalde s’ha mostrat molt satisfet del resultat de la trobada i ha assenyalat que l’Ajuntament procedirà ja a la cessió definitiva del sòl on s’ubica el CTE a la Generalitat en el pròxim ple ordinari.

Benlloch ha destacat la “bona disponibilitat” observada en la titular autonòmica d’Esports per a poder elaborar un pla de viabilitat que garantisca el futur funcionament i la gestió del Centre de Tecnificació Esportiva i ha explicat que ja s’ha començat a contactar amb federacions esportives de la Comunitat per a abordar aquesta mateixa qüestió. “Explorarem i revisarem els diferents models de gestió en altres centres de característiques semblants, com pot ser el de la Petxina de València, per a poder dissenyar el pla de viabilitat de les instal·lacions de Vila-real, amb l’objectiu que els vila-realencs puguen disfrutar de la infraestructura”, assenyala el primer edil. L’alcalde, a més, ha traslladat a la consellera la “urgència” que hi ha a l’esport local, “en particular als esports professionals d’aigua”, per disposar en la ciutat  “d’instal·lacions on poder practicar davant de la congestió que pateix en l’actualitat la piscina municipal Yurema Requena”. En aquesta línia, afegeix, s’ha requerit a Lola Johnson perquè  “busquem les fórmules legals per a poder fer ús de manera immediata almenys de la piscina del CTE, que podria estar operativa ja”.

La reunió amb la consellera d’Esports s’ha produït després de les reiterades peticions des de l’Ajuntament per a celebrar una trobada que permetera desbloquejar la gestió del Centre de Tecnificació Esportiva i garantir la seua viabilitat, així com el seu gaudi per part dels vila-realencs. Després de la trobada, que Benlloch ha qualificat de “cordial” i que s’ha estés fins i tot al debat pressupostari de Les Cots, l’alcalde ha donat ordre als serveis municipals perquè la cessió del sòl on s’ubica el CTE a la Generalitat, paralitzada fa uns mesos per la falta de resposta i la indefinició del Consell, puga estar llesta per a la seua aprovació definitiva al pròxim ple. Ajuntament i Conselleria han acordat també mantindre noves trobades de treball en un futur per a continuar avançant en el model de gestió i la posada en funcionament de les instal·lacions al més prompte possible.




No hay comentarios:

Publicar un comentario