jueves, 22 de diciembre de 2011

Vila-real arregla deu quilòmetres de camins rurals a petició del sector agrícola

En un termini de 15 dies la regidoria de Serveis Públics Municipals ha donat resposta a les peticions del sector agrícola per a posar en marxa un nou pla de xoc i arreglar 10 quilòmetres que afecten sis camins rurals del terme municipal de Vila-real i deixar-los en “estat de revista”. Segons ha explicat el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, davant de les queixes i denúncies dels agricultors pel  “lamentable estat d’abandó” en què es trobaven molts camins rurals s’ha posat en marxa aquest projecte integral d’actuació de camins rurals perquè en tan sols una setmana els treballs puguen estar executats i, al mateix temps, “no entorpir  la campanya citrícola”.

            Per a agilitzar la demanda de sector agrari, el regidor ha explicat que s’han contractat els serveis de dues empreses, Becsa, que disposa de maquinaria pesada per a aquest tipus d’obres i Pavasal, especialista també en aquest tipus d’actuacions, que seran les encarregades de terraplenar els camins per a facilitar el trànsit dels vehicles agrícoles i l’accés als camions que entren per aquests camins per a carregar taronges. Aquests clots i desnivells en el ferm és una situació que segons Valverde, “no ve de dos dies” sinó que es tracta d’una circumstància agreujada pel pas continu de vehicles de gran tonatge  que van desgastant l’asfalt  i que respon, una vegada més, “a la deixadesa i falta de manteniment de l’anterior equip de govern del PP”.
Les obres afecten sis camins del terme municipal de Vila-real i consisteixen, principalment, en el tapat dels forats que es produeixen en les vies amb aglomerat asfàltic. Els camins que seran reparats són: Pinella, Camí de la Cota 100,  Camí Torrehermosa, Molí Nou, Na Boneta i 4ª Sedeny.

El regidor responsable de l’àrea ha explicat que l’actuació ha tingut un cost de 30.000 euros, que ha hagut d’assumir “íntegrament” l’Ajuntament de Vila-real”, ja que no consta cap línia de subvenció per a la ciutat en els Plans Provincials de la Diputació i tampoc hi ha la línia que tots els anys pressupostava la Generalitat per a arreglar els camins rurals en els seus pressupostos.  D’esta manera i segons ha comentat Valverde es tracta d’unes obres que s’han adjudicat i pressupostat responent, una  vegada més, a un criteri de competitivitat i donant una resposta ràpida a les necessitats de la ciutadania, en aquest cas al sector agrícola.
Valverde ha recordat que, tot i ni disposar de recursos econòmics, “perquè l’anterior equip de govern s’ha gastat tot el que havia pressupostat i el que no”,  s’ha marcat com a objectiu prioritari per a la regidoria de Serveis Públics Municipals “ situar a Vila-real en el lloc que li correspon” i continuar treballant per les xicotetes obres que afecten en el dia a dia als veïns de Vila-real.

No hay comentarios:

Publicar un comentario