viernes, 2 de diciembre de 2011

Benlloch reclama al Govern la devolució en 10 anys dels 2,1 milions d’euros de transferències de l’Estat

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, presentarà una proposta d’alcaldia al ple de la ciutat per a demanar al Govern central que permeta al municipi ampliar el termini de cinc a 10 anys per a tornar els 2,1 milions d’euros corresponents a les transferències de l’Estat dels anys 2008 i 2009. D’aquesta manera, assenyala el primer edil, “s’alleujaria la càrrega en els pressupostos municipals, que ja han de suportar la falta d’inversions, els impagaments i el deute històric de la Generalitat amb els municipis”.
Benlloch plantejarà la proposta en un pròxim ple per a exigir al Govern central que es pronuncie tan ràpidament com siga possible i, d’aquesta manera, poder incrementar les previsions pressupostàries per a l’any que ve. “Si s’ampliara el termini que ha donat l’Executiu perquè els municipis tornen els diners corresponents a les transferències de l’Estat de 2008 i 2009, Vila-real guanyaria uns 200.000 euros cada any que podríem destinar a fomentar l’economia i la creació d’ocupació en la ciutat, que és sens dubte la principal preocupació en l’actualitat de l’equip de govern”, afegeix l’alcalde, qui lamenta que l’Ajuntament de Vila-real ha hagut de fer front a despeses que corresponen a la Generalitat Valenciana, com els 2,3 milions d’euros que l’Administració autonòmica encara deu del conveni per a la construcció de la biblioteca de l’avinguda Pius XII, que, sumat a la “pèssima gestió dels recursos municipals d’anteriors mandats municipals”, ha deixat a l’Ajuntament de Vila-real en una situació econòmica “difícil”.
El primer edil adverteix que la devolució dels 2,1 milions d’euros de transferències de l’Estat en cinc anys “agreujarà encara més aqueixa difícil situació” i, per això, confia a obtindre el suport de tots els grups polítics en l’Ajuntament. “És important que anem tots junts en la defensa dels interessos dels vila-realencs en una qüestió d’aquesta rellevància”, assenyala. Respecte d’això, apunta que la Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha acordat una proposta en què també reclama al Govern que contemple en els Pressupostos Generals de l’Estat un apartat econòmic amb una partida que permeta compensar l’import que els ajuntaments deuen per a poder ajornar el pagament en 10 anys. Aquesta proposta de la FVMP, de la que Benlloch és també vicepresident, també reclama a la Generalitat Valenciana que complisca amb el seu compromís de dotar el Fons de Cooperació Municipal i el “pagament immediat de les subvencions d’obres i serveis que deu als municipis”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario