martes, 13 de diciembre de 2011

L’Ajuntament de Vila-real incrementa en un 80% l’ajuda a Cáritas i Joventut Antoniana

La regidora de Serveis Socials, Mònica Àlvaro, ha firmat un conveni amb Cáritas i Joventut Antoniana amb què es compromet a donar 3.500 euros a cada una d’aquestes dues associacions que els “permetrà acabar l’any i poder ajudar moltes famílies de Vila-real”. Segons ha explicat la regidora, fins aquests moments, ambdós associacions rebien 9.000 euros anualment en concepte de les subvencions que atorgava el consistori per a entitats socials. A  partir d’ara, ambdós associacions rebran per part de l’Ajuntament 16.000 euros, els 9.000 euros entregats en la convocatòria de subvencions anuals més els 7.000 euros obtinguts amb la firma d’aquest conveni i del que es beneficiaran molts veïns de Vila-real que “ho estan passant molt malament”. Un xifra que, segons ha explicat Àlvaro, es preveu augmentar considerablement l’any que ve, ja que  “creiem que aquesta quantitat no és prou per a fer front al treball que fan ambdós associacions”.
            La regidora de Serveis Socials, Mònica Alvaro, ha  mostrat la seua “gran satisfacció” per aquest conveni i ha comentat que amb aquesta firma s’està reconeixent formalment i sobretot agraint el treball i l’ajuda que realitzen Cáritas i Joventut Antoniana a Vila-real, ja que en aquests moments estan resultant d’una gran ajuda  per a moltes famílies de la localitat.
            Mònica Alvaro ha destacat que hui és “un dia important” perquè es “materialitza d’una forma molt clara la col·laboració entre l’Ajuntament i aquestes entitats socials”, ja que com ha explicat la regidora de Serveis Socials, fins ara “i encara que parega una incoherència, l’Ajuntament, no tenia estipulat cap conveni de contraprestacions per les activitats i el treball que estaven realitzant ambdós associacions”. A més, l’edil ha comentat que aquest conveni marca una diferència entre el govern anterior del Partit Popular i l’actual ja que “demostra la sensibilitat que té, actualment, la regidoria de Serveis Socials per les voluntàries i voluntaris que col·laboren de forma desinteressada en aquestes entitats socials”. Àlvaro ha destacat que “es tracta d’una aposta clara cap a polítiques socials encaminades a l’ajuda directa i de col·laboració amb tots els que estan treballant per ajudar als més necessitats de Vila-real”. Per aquest motiu s’ha compromés no sols a ajudar a ambdós associacions econòmicament sinó també a revisar les formes de treball i comunicació amb les dues organitzacions. 
            Mònica Àlvaro ha recordat que des que s’ha fet càrrec de la regidoria de Serveis Socials ha treballat intensament no sols per mantindre els programes per a ajudar a la ciutadania, sinó que, en alguns casos, s’han incrementat les aportacions econòmiques, com els 9.000 euros d’ajuda d’emergència social. A més Àlvaro ha assenyalat l’esforç realitzat “de manera notable”  a causa “dels escassos diners amb què es compta” per a portar a terme algunes de les activitats en la ciutat per a ajudar a les entitats socials. A aquest respecte, Àlvaro ha citat com a exemple l’acte de dilluns passat 12 de desembre, en el que gràcies a la mediació de l’Ajuntament, Joventut Antonina rebia la donació de joguets per a poder repartir en Nadal o l’activitat realitzada fa tan sols dues setmanes en la plaça Major en què l’Ajuntament col·laborava amb Cáritas amb l’aportació d’uns quilos de menjar en la marató Zumba Solidari dins a la Setmana de la Solidaritat i el Voluntariat. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario