viernes, 16 de diciembre de 2011

Els treballadors d’Azuvi comencen a cobrar

Les set entitats financeres que han assumit els deutes de la tauellera Azuvi han formalitzat ja l’adquisició del solar que ocupava l’antiga fàbrica ceràmica, fruit de l’acord impulsat per l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, per a desbloquejar el pagament de les indemnitzacions als treballadors i els deutes amb proveïdors que la històrica del taulellet vila-realenca arrossegava des de fa tres anys. D’aquesta manera, els treballadors que estaven pendents del cobrament de les seues indemnitzacions rebran demà mateix els prop de 900.000 euros que l’empresa els devia. L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha mostrat la seua satisfacció per la rúbrica de l’acord, que “suposa que més de 200 famílies, moltes d’elles  vila-realenques, que estan travessant moltes dificultats, puguen millorar la seua situació i eixir endavant, en particular en unes dates com les actuals”.

L’adquisició del solar es va firmar ahir per part de les set entitats financeres implicades en l’acord i permetrà també que els proveïdors de taulellera comencen a percebre part dels deutes de prop de dos milions d’euros que l’empresa tenia amb ells. A més, aquest acord també permetrà saldar part del deute que Azuvi tenia amb el mateix Ajuntament.

“Des que vam assumir el govern de Vila-real un dels meus principals objectius va ser resoldre aquesta situació tremendament injusta per a 200 treballadors i les seues famílies, que van veure no sols com perdien els seus ocupacions sinó com, a més, no cobraven en tres anys les indemnitzacions pactades”, explica Benlloch. Per aquest motiu, després de dos mesos de negociacions i converses amb treballadors, entitats financeres, proveïdors i administradors de l’empresa, el primer edil va portar a ple una proposta que és la que ha permés desbloquejar d’una vegada la situació. Així, el ple ordinari d’agost aprovava, amb el vot a favor de l’equip de govern i el vot en contra del PP, la requalificació dels terrenys com a sòl residencial necessària perquè els bancs assumiren els deutes de la taulellera i es corresponsabilitzaren amb el futur urbanístic d’aquest solar. Fa escassament un mes, es produïa la segona de les circumstàncies que han fet possible posar fi a la situació, gràcies a la revocació del conveni de l’Ajuntament amb Azuvi motivada per l’entrada en liquidació de l’empresa des de juliol.
Aquest acord, assenyala l’alcalde, “és el millor dels possibles i, a més de l’objectiu prioritari d’aquest equip de govern que era el cobrament dels deutes per part dels treballadors, així com els proveïdors i el consistori, s’aconsegueix també l’assumpció de responsabilitat sobre els terrenys per part de les entitats que adquireixen el solar i que permetrà un futur desenvolupament urbanístic d’una zona contigua al nucli urbà necessària per a la planificació del futur del barri de l’Hospital”. En la mateixa línia, el primer edil ha volgut deixar clar que haguera preferit que no es produïra aquesta situació: “Tant de bo aquestes gestions mai s’hagueren hagut de fer perquè l’empresa no haguera abandonat la seua activitat econòmica, gràcies a l’oportunitat de canviar llocs de treball per metres de sostre que li va brindar l’anterior equip de govern del Partit Popular”. “La nostra obligació en assumir el govern municipal era gestionar, pensant sobretot en el treballador, una situació heretada que mai ens hauria agradat haver d’afrontar”, conclou Benlloch.


No hay comentarios:

Publicar un comentario