miércoles, 28 de diciembre de 2011

El Consell de Participació comença a caminar

El Consell de Participació Ciutadana es reuneix hui a Vila-real per primera vegada des de fa quasi dos anys i una composició completament renovada per a donar veu a les entitats i associacions locals en la gestió municipal. Per a això, la reunió constitutiva del Consell, presidida per l’alcalde, José Benlloch, s’ha posat ja els primers deures: elaborar un nou reglament de funcionament intern que permeta donar flexibilitat i eficàcia a les reunions de Participació Ciutadana per a garantir la incorporació de la veu ciutadana a la gestió municipal.

“La participació ciutadana és fonamental per a la salut democràtica d’una societat i per això l’equip de govern estem encabotats a fer de la proximitat i la participació un dels eixos principals del nostre mandat”, assenyala l’alcalde. El regidor de Participació, Xavier Ochando, per la seua banda, destaca en la mateixa línia la importància de dotar a l’Ajuntament de mecanismes eficaços que permeten canalitzar “les ganes d’implicar-se i d’aportar dels veïns de Vila-real per a aconseguir entre tots una ciutat millor”. Per a això, Ochando es va proposar des que va assumir la cartera de Participació Ciutadana el passat mes de juliol renovar un Consell de Participació Ciutadana “completament obsolet i inactiu” i convocar un nou organisme amb un cens totalment nou en el que durant el passat mes d’octubre i novembre totes les associacions i entitats interessades a formar part del Consell van poder inscriure’s.

Finalment han sigut 25 les associacions que s’han interessat a participar en la vida municipal a través d’aquest mecanisme, xifra que suposa un notable increment respecte a la vintena d’entitats representades en l’anterior Consell de Participació Ciutadana. A aquestes 25 organitzacions cal afegir la representació del Consell Escolar Municipal i un representant per cada un dels cinc grups amb presència en el ple de l’Ajuntament. En la sessió constitutiva que se celebra hui, el Consell de Participació Ciutadana ha iniciat ja el procés per a l’elaboració d’un nou reglament de funcionament intern “el més àgil i participatiu possible, que done resposta a les necessitats de hui en dia i permeta agilitzar les convocatòries de les reunions de l’organisme”, explica el regidor. Un altre dels punts que volen incloure’s en aquest reglament es refereix al quòrum requerit per a la celebració de les reunions, “que en les últimes convocatòries havia desanimat molt la participació de les associacions”, assenyala Ochando, així com la incorporació de mecanismes que permeten donar veu a entitats o particulars “que, encara que no formen part del Consell de Participació, tinguen idees o suggeriments per a aportar i que puguen ser interessants per al debat dins de l’organisme”.

Per a l’elaboració d’aquest reglament es comptarà amb la participació de les associacions que vulguen implicar-s’hi, ja que a partir del Consell de Participació Ciutadana de hui es donarà un termini de 15 dies perquè totes les entitats interessades puguen inscriure’s en la convocatòria d’una comissió especial per a l’elaboració del reglament intern. Ochando confia que la convocatòria d’aquest grup de debat atraga a les associacions locals per a tindre enllestit l’esborrany del reglament cara al pròxim Consell de Participació Ciutadana.


No hay comentarios:

Publicar un comentario