viernes, 23 de diciembre de 2011

La Casa de Polo es convertirà en el museu de tots els artistes locals de Vila-real

El regidor de Museus, Alberto Ibáñez, ha dissenyat un Pla Integral de Museus que es durà a terme en diferents fases la primera actuació del qual serà convertir l’actual Museu de la Ciutat Casa Polo en “la casa de tots els artistes locals que han exportat el nom de Vila-real pel món”. Entre les novetats previstes en el Museu de la Ciutat està la de recuperar una sala pròpia dedicada a l’escultor José Ortells, i que, segons Ibáñez, “demostra la sensibilitat del nou equip de govern per “situar l’artista en el lloc que li correspon”.
En aquest sentit, el regidor ha recordat que fins ara la sala dedicada a Ortells havia sigut intermitent per falta d’espai per a albergar altres exposicions fins que a l’any 2007 va ser definitivament desmuntada per l’anterior equip de govern del PP. Per aquest motiu, l’edil de Museus ha explicat que no sols enguany, quan es commemora el 50é aniversari de la mort de l’escultor Ortells, es recuperarà “la seua sala” de forma permanent, sinó que també s’està treballant i negociant amb la família de l’artista per a col·locar una placa commemorativa en la casa natalícia situada en el carrer Tremedal.
A més d’aquesta novetat, altres dels plans previstos en la regidoria de Museus és que quan estiguen acabades les obres de l’antic Convent dels Dominiques la sala temporal de Casa de Polo es tancarà i es traslladarà al nou museu. Una nova ubicació que, segons el regidor, permetrà  acollir exposicions de majors dimensions que “ara no podem albergar”. A més, també seran traslladats al nou museu els actuals despatxos de la Casa de Polo, amb la qual cosa, segons el regidor, “guanyarem un espai que ens servirà per a les obres i les exposicions dels artistes locals”. Açò permetrà una redistribució de les sales del Museu de la Ciutat, que dedicarà la planta baixa als autors locals, en la que “es podrà apreciar tant el seu llegat artístic com l’històric” i en la que constaran noms com Castell, Ferran Bosch, Pepe Biot, Llorens Bort, Llorens Poy o Arturo Doñate. Ja en la primera planta, s’exposaran les obres de José Ortells i José Gumbau; i finalment, en la sala gran del segon pis estarà el llegat del guitarrista Francesc Tàrrega, mentres que l’altra sala estarà dedicada al pintor Gimeno Barón.
No obstant això, el regidor ha explicat que a causa de la situació econòmica actual aquest Pla Integral de Museus, que comporta unes “xicotetes reformes”, no es podrà realitzar “de forma directa, com ens haguera agradat”, sinó que es realitzarà en diferents fases i actuacions. En aquest sentit, Ibáñez ha lamentat que la subvenció de la Generalitat per a museus haja desparegut i que tampoc es puga comptar amb  la sonorització del Casal de Festes prevista a través dels Plans Provincials de la Diputació ni amb una subvenció de 30.000 euros que va sol·licitar a la corporació provincial l’anterior regidor de Cultura i actual diputat provincial d’aquesta àrea, de la que, a 10 dies perquè acabe l’any, “no hi ha cap resposta”. A aquest respecte, Ibánez ha recordat que els museus “no poden ser magatzems d’obres d’arts” i que és necessari modernitzar-los i “exposar les seues obres a la ciutadania”. Per a això, adverteix, es necessiten recursos. “Per això esperàvem una resposta positiva de l’actual diputat de Cultura, Héctor Folgado, a la subvenció sol·licitada ja que coneix perfectament la situació de la localitat i concretament els problemes i dificultats de Cultura i Museus”, lamenta.
Finalment, el regidor assenyala que continuarà apostant per una política cultural en què “el protagonista no siga el polític que ostente en aqueixos moments la regidoria sinó els valuosos  artistes amb què compte la ciutat”.


No hay comentarios:

Publicar un comentario