viernes, 2 de diciembre de 2011

Primeres Jornades sobre la Compra i la Cuina Saludable

L’Ajuntament ha organitzat, per primera vegada, unes Jornades informatives sobre la Cuina i la Compra Saludable perquè els veïns de Vila-real aprenguen la importància d’adquirir hàbits saludables “per a millorar la seua alimentació”. Així ho ha assenyalat la regidora de Sanitat, Silvia Gómez, qui ha destacat que una bona nutrició “és fonamental per a sentir-nos millor i previndre malalties”.
Aquest  programa sobre Cuina Saludable comença demà, 3 de desembre, i es desenrotllarà durant els tres primers dissabtes del mes de desembre de 11,00 a 13,00 hores en l’Associació de Veïns de Sant Ferran. Aquest  dissabte i, a partir de la pregunta “Per on començar a planificar una alimentació sana?”, la dietista i nutricionista, Alma Palau, donarà unes recomanacions nutricionals a partir del disseny i la planificació de menús així com els errors més freqüents i els riscos que comporta una mala alimentació. El següent dissabte, 10 de desembre, i davall el títol “La compra intel·ligent: el primer pas cap a una alimentació saludable” Alma Palau dedicarà la jornada informativa a la importància de pensar abans d’anar a comprar a partir de la creació d’un menú i no al revés. També es tractaran qüestions com els avantatges d’anar més al mercat, saber interpretar bé l’etiquetatge dels productes i intentar desenrotllar un sentit crític davant de la publicitat dels aliments fent insistència a comprar amb el cap i no amb l’estómac. L’últim dia de les jornades, el 17 de desembre i davall el títol “Cuinar sa i ric ens nodreix millor”  Alma Palau i el xef Jose Luis Gª Mascaraque explicaran les tècniques de cocció més saludables, la manera de combinar els aliments crus i cuinats, els temps de cocció òptims per a conservar les característiques nutricionals, higiene i seguretat en la cuina així com aprendre a congelar, descongelar i regenerar aliments. A més el xef Jose Luis Gª Mascaraque, premi 1989 de Cuina de la Comunitat de Madrid i autor del llibre “Idees, tècniques i reflexions en la cuina”, donarà a conéixer tots els assistents un “exquisit” menú a elaborar  sa i equilibrat.
 La regidora de Sanitat, Silvia Gómez, ha destacat la importància d’adquirir  hàbits alimentaris saludables des de primerenca edat  per a “ evitar futures patologies en la vida adulta” i ha assenyalat la importància que té en aquest sentit “rebre una bona formació respecte a la compra i el consum d’alguns aliments”. Per aquest motiu a  animat a participar als vila-realenses en aquestes Jornades de Compra i Cuina, la inscripció de les quals és gratuïta  en qualsevol de les Associacions de Veïns de Vila-real.

No hay comentarios:

Publicar un comentario