lunes, 26 de diciembre de 2011

La Conselleria d’ Educació inclourà el nivell avançat en l’Escola Oficial d’Idiomes de Vila-real si hi ha demanda

La Conselleria d'Educació podria “fer créixer” l'oferta de l'actual aulari de l'Escola Oficial d'Idiomes de Vila-real si hi ha demanda entre l'alumnat per a seguir els seus estudis en el nivell avançat de francès, anglès i alemany. Així ho ha confirmat la regidora d'Educació, Rosario Royo, després de reunir-se amb el director general d'Ordenació i Centres Docents, Rafael Carbonell, a qui li ha traslladat la necessitat d'aquest nivell “fonamental per a una ciutat com Vila-real, amb 52.000 habitants”. La responsable de l'àrea d'Educació, per la seua banda, per a assegurar-se un “cert èxit en la matrícula”, s'ha compromès a realitzar un sondeig entre l'alumnat actual de la EOI per a saber si estan interessats a continuar amb les classes del nivell avançat. En cas afirmatiu, la regidora haurà de formalitzar la demanda i presentar-la a la Conselleria d'Educació.
Segons Rosario Royo, actualment, en l'aulari de l'Escola Oficial d'Idiomes, s'imparteix el nivell bàsic i intermedi d'anglès, francès i alemany. No obstant això i segons la regidora “es necessitaria impartir el cicle superior perquè els alumnes puguen seguir els seus estudis i no haver de desplaçar-se fins a Castelló”. Per a l'edil, en un moment com l'actual, amb quasi 6.000 desocupats que hi ha en la localitat, “els idiomes són imprescindibles per a aconseguir una major i millor formació”. Rosario Royo ha assenyalat que la inclusió del nivell avançat en l'Escola d'Idiomes a més de donar un major servei als ciutadans de Vila-real i a tota la comarca, “ajudaria també a descongestionar la seu central de la capital de la Plana”.
A més de l'Escola Oficial d'Idiomes la regidora també li va traslladar al director general d'Ordenació i Centres Docents “les dificultats per a admetre la gran demanda que existeix d'alumnes en la localitat i les dificultats per a aconseguir una distribució equitativa”, ja que segons ha explicat en reiterades ocasions la regidora d'Educació, “hi ha centres que tenen una major demanda que altres”.
Finalment, la responsable de l'àrea d'Educació, li va traslladar a Rafael Carbonell les deficiències existents en els col·legis Angelina Abad, Pintor Gimeno Barón, Escultor Ortells i Pasqual Nàcher així com la necessitat de construir gimnasos en Escultor Ortells, Pasqual Nàcher i Concepción Arenal ja que “els alumnes es veuen obligats a realitzar les classes de gimnàstica en el pati davant la falta d'un edifici específic per a practicar aquesta assignatura”. A més segons Rosario Royo “l'objectiu per a la construcció d'aqueixos gimnasos és que els estudiants es troben amb unes instal·lacions més acords amb les necessitats educatives que requereix la societat actual”.



No hay comentarios:

Publicar un comentario