miércoles, 18 de enero de 2012

Benlloch acorda amb Justícia un termini de dos mesos per a desbloquejar el Palau i evitar la rescissió del contracte

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha acordat hui amb el conseller de Justícia i Benestar Social, Jorge Cabré, fixar un termini de dos mesos per a desbloquejar la construcció del Palau de Justícia i buscar “les fórmules que permeten que siga la mateixa empresa que va començar l’obra la que la concloga, sense necessitat de resoldre el contracte”. D’aquesta manera, assenyala el primer edil, “s’evita el dany que aquesta resolució de contracte podria ocasionar a una empresa que és de Castelló i, sobretot, que té obligacions pendents amb empreses vila-realenques a les quals l’anterior equip de govern va implicar en aquesta obra sense garanties de cobrament”.
Benlloch ha valorat positivament el to de col·laboració mantingut en la trobada amb el conseller, a qui ha acudit acompanyat de la regidora de Serveis Socials, Mònica Àlvaro. “El titular de Justícia s’ha mostrat partidari de no rescindir el contracte amb aquesta empresa i s’ha compromés a buscar en dos mesos les fórmules que puguen donar la millor solució al conflicte en aquests termes, a més de mantindre a l’Ajuntament de Vila-real informat del procés a través del contacte directe amb el secretari autonòmic de Justícia i el cap de gabinet”, assenyala l’alcalde. “Som conscients de la greu situació econòmica i de les dificultats que travessa la Generalitat, perquè també l’Ajuntament les està patint, però no poden ser els ciutadans els que paguen per la política de grans esdeveniments i fastos que ens ha portat a aquesta situació i que, a pesar de tot, el Partit Popular continua mantenint en els seus pressupostos per a l’any que ve”, lamenta el primer edil, qui, en tot cas, assenyala que “no buscarem ara responsables de la ruïna, ja que la gent sap ja qui són els responsables, sinó solucions”. Per a arribar a aquesta solució, l’alcalde i el conseller han acordat tornar-se a citar per a analitzar l’evolució de les negociacions i han fixat el termini de dos mesos per a poder donar amb la fórmula que permeta desbloquejar les obres de l’edifici “i evitar així el dany que es podria fer si es resolguera el contracte actual”.

D’altra banda, l’alcalde també ha mostrat al conseller la “preocupació” de l’Ajuntament per l’estat de l’edifici, a mitja construcció, i els riscos que puga suposar per a la seguretat ciutadana. Respecte d’això, Benlloch recorda que a principis de l’estiu ja es va obrir un expedient urbanístic a l’empresa adjudicatària perquè condicionara la zona, “però ara torna a estar en un cert estat d’abandonament, motiu pel qual hem demanat a la Conselleria que actue i col·labore en el manteniment de les obres en condicions de seguretat”.

A més del Palau de Justícia, el primer edil i la regidora Álvaro han traslladat al conseller la seua preocupació per alguns dels temes pendents de l’àrea de Benestar Social en la localitat, principalment els referits als impagaments del Consell en els programes que compten amb finançament autonòmic, com el Majors a casa o les ajudes a la infància, a més de les nòmines del personal encarregat de tramitar les ajudes a la dependència. Respecte d’això, Álvaro assenyala que el conseller “ha reconegut el deute que el seu departament té amb la ciutadania de Vila-real”, i que segons els càlculs municipals ascendeix a más de 580.000 euros, encara que ha remés a la Conselleria d’Economia per a fer efectius els pagaments. En tot cas, valora la regidora, “el conseller ha mostrat el seu compromís amb el pagament dels deutes adquirits en els diferents programes socials com una de les prioritats del seu departament”.

En la mateixa línia, en la reunió s’ha abordat també la situació de la residència de discapacitats psíquics, els treballadors de la qual van arribar a manifestar-se a finals d’any pels impagaments del Consell i que encara estan pendents de cobrar el 40% dels retards, així com el futur del centre d’Alzheimer construït pel Govern i per al qual el conseller “ha obert la porta al diàleg per a poder posar en servei el centre quan acabe la seua construcció”. “Des de l’Ajuntament de Vila-real li hem traslladat a la Conselleria la nostra màxima col·laboració per a garantir el futur del centre d’Alzheimer, per al qual hem invertit tants esforços, com l’obertura dels carrers Marians Cabrera i Constitució”, conclou l’alcalde.






No hay comentarios:

Publicar un comentario