miércoles, 25 de enero de 2012

Vila-real posposa les activitats extraescolars en els col·legis per solidaritat

L’Ajuntament de Vila-real posposarà totes les activitats extraescolars previstes en les pròximes setmanes “en solidaritat amb els centres educatius de la ciutat per la difícil situació que estan vivint a conseqüència dels impagaments del Consell”. El regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, i la regidora d’Educació, Rosario Royo, han donat a conéixer hui la decisió adoptada per l’equip de govern davant de la gravetat de la situació en el sector educatiu local, una decisió que ha sigut “consensuada” amb els centres docents del municipi i que respon també al fet que “molts col·legis ens havien comunicat ja que no participarien en les activitats per les circumstàncies en què es troben”, assenyala l’edil Alberto Ibáñez.

 “Creiem en la igualtat d’oportunitats en l’educació i per això ens pareixia malament que aquells col·legis que per culpa de la Generalitat Valenciana, que per culpa del Govern del Partit Popular, no faran activitats extraescolars perquè no poden permetre’s eixe luxe, no les facen, mentres que altres col·legis, per ser privats o per trobar-se en altres circumstàncies, sí que puguen fer-les”, assenyala el regidor, qui insisteix en el fet que s’ha pres aquesta decisió “perquè no estem a favor que hi haja xiquets de primera i xiquets de segona”. “Creiem que l’educació ha de ser igual per a tots”, conclou el responsable de Cultura.

Per la seua banda, la regidora d’Educació ha recordat que la Generalitat deu als centres públics dos quadrimestres de despeses de manteniment, a més de les beques, i insta al Consell a què “complisca amb el seu deure” amb els col·legis.

            Algunes de les activitats que es veuran afectades per aquesta decisió són el ple escolar que tenia previst celebrar-se al febrer, el Dia de l’Arbre, les activitats de visita a l’auditori o un nou cicle de cine que Cultura anava a psoar en marxa pròximament en col·laboració amb l’institut Francesc Tàrrega. En tot cas, Ibáñez assegura que s’intentarà suplir aquest tipus de programació “portant les activitats i la cultura als barris”, de tal manera que s’està valorant la possibilitat de contrarrestar la falta d’activitats per als xiquets en els col·legis amb un altre tipus d’activitats en el carrer i altres seus socials.

Tant Ibáñez com Royo han incidit en el suport que des de l’equip de govern s’està brindant a la comunitat educativa local i han lamentat que l’educació pública estiga pagant “la festa i els excessos de quatre, que no pagaran la crisi”. Fruit d’aquest suport explícit al sector educatiu és aquesta nova decisió de l’equip de govern, que suposa posposar l’organització d’activitats en els col·legis “fins que la Generalitat pose fi a aquesta situació i els col·legis tornen a demandar-les”.


No hay comentarios:

Publicar un comentario