miércoles, 18 de enero de 2012

Vila-real impulsa el servei de préstec de bicicletes

El servei de préstec gratuït de bicicletes de Vila-real, Bicivila’t, amplia l’horari de lloguer fins a les 24.00 hores per a poder donar cobertura als usuaris que arriben a la ciutat en els últims trens. Així ho ha anunciat hui el regidor de Medi Ambient, Xus Sempere, en el balanç de funcionament del Bicivila’t, que l’edil ha valorat de manera molt positiva
“El servei de préstecs de bicicletes mitjançant targeta ha tancat 2011 amb un total de 339 usuaris registrats i 4.873 préstecs de bicicletes, dels quals pràcticament la meitat s’han produït en la segona meitat de l’any, durant la qual s’han incorporat al servei 98 usuaris nous”, explica el regidor, qui valora sobretot que “durant els mesos de setembre i octubre els préstecs han experimentat un notable repunt enfront de la tendència decreixent registrada des del mes de gener”.
“Aquestes dades són positives, però volem que siguen cada vegada millors. Per això, des del departament de Medi Ambient estem treballant des del passat mes de juny per a fomentar l’ús de la bicicleta com a vehicle sostenible i econòmic per als desplaçaments en la ciutat”, afegeix. En aquesta línia, el regidor ha recordat que durant el passat mes de setembre es va celebrar a la plaça Major la I Fira de la Bici, que va comptar amb la participació d’una dotzena d’estands, entre els quals es compta el sistema Bicivila’t, així com una bicicletada popular en la qual van participar més de 200 veïns. “Una altra de les mesures que hem pres per a fomentar l’ús de la bicicleta a Vila-real ha sigut la promoció del servei de préstecs de bicis amb targeta entre els funcionaris de l’Ajuntament, que va tindre en el mes d’octubre una gran acollida entre el personal de la casa”, detalla el responsable de l’àrea.
En la línia de continuar impulsant la bicicleta com a mitjà transport, Sempere anuncia que la regidoria de Medi Ambient dóna ara un pas més i ha decidit ampliar una hora més l’horari per als préstecs del Bicivila’t, que a partir d’ara es podrà utilitzar des de les 7.00 hores del matí fins a la mitjanit. “Amb aquesta mesura volem donar servei als usuaris que arriben a Vila-real en els últims trens del dia, que arriben a les 23.20 i les 23.30 hores procedents de Castelló o València, perquè puguen arreplegar la bicicleta en la base que hi ha instal·lada en l’estació i desplaçar-se a qualsevol altre lloc de la ciutat”, argumenta.
El regidor recorda que el servei Bicivila’t, amb vuit bases distribuïdes per tot Vila-real, és completament gratuït i, per a inscriure’s, tan sols cal fer un ingrés de 10 euros en concepte de fiança que, en el moment de la baixa del servei, es torna a l’usuari. Les inscripcions poden fer-se en l’oficina de Turisme o en l’Agència Local d’Energia.


No hay comentarios:

Publicar un comentario