miércoles, 4 de enero de 2012

La regidoria de la Dona organitza un curs per a “animar i ajudar” les dones a buscar treball

Sent conscients de l’actual situació econòmica de la localitat i “que les dones junt amb els jóvens són les que encapçalen el rànquing de desocupació” la regidora de la Dona, Mònica Alvaro, ha organitzat un curs per a ajudar les dones a buscar treball. “Prepara’t per aconseguir feina” és un taller destinat a les persones que estan desocupades i que busquen una eixida laboral “ja que les dones són un dels col·lectius més afectats per la crisi econòmica”. Segons ha explicat l’edil de la Dona, “a partir de tècniques tan noves com el coaching”, les persones que assistisquen a aquestes classes rebran ajuda i assessorament, tant teòric com pràctic, per a poder trobar treball. Des de com preparar un currículum fins com afrontar una entrevista de feina, en aquestes classes es pretén “optimitzar les possibilitats de treball que les persones poden oferir” ha explicat Alvaro. Per a l’edil de la Dona és important millorar la salut psicològica de les persones així com “reforçar” la seua autoestima “per a esprémer al màxim les nostres capacitats”.

            En la mateixa línia  “d’animar” i beneficiar tant física com psicològicament a les dones, s’han organitzat la resta dels nou cursos programats. Segons Alvaro els tallers han sigut pensats per a “satisfer els interessos i les inquietuds de les dones de hui en dia”. Entre les activitats més noves es troba “Respira, relaxa’t i pensa en el tu” per a combatre l’estrés i “les nostres càrregues mentals” ja que moltes vegades, “estem tan ocupades que no tenim temps de pensar en nosaltres mateix”. Altre dels cursos programats és “Economia i cuina de supervivència” destinat a aquelles persones que no tinguen una gran experiència en la cuina i que a més “vulguen aprofitar al màxim els recursos de què disposen”. En aquestes classes a més d’aprendre receptes de cuina també s’ensenyarà a fer sabons, espelmes aromàtiques i “a aprofitar els sobrants del menjar anterior”. “Utilitza el patchwork” és un altre dels nous tallers de la programació de la Dona en el que “s’amplia la gamma d’utilització d’aquestes tècniques de costura i on es donaran idees i s’aprendran a fer diferents complements”. En l’apartat de les classes de ball també s’ha programat un ball “que està molt de moda com és el bollywood, i que és la primera vegada que arriba a Vila-real”.  En el bollywood es fusiona el ball clàssic de l’Índia, la dansa àrab, el funky i el jazz i és “una manera divertida d’estar en bona forma física” ha comentat la responsable del departament.

            En la nova programació, les classes de la qual es realitzaran de febrer a abril, es recupera el curs de defensa personal per a les dones, en el que a més d’aprendre habilitats noves “també ens permet mantindre’ns actives” i, davant de l’èxit obtingut en l’anterior edició, s’ha tornat a programar el curs de  customització , mitjançant el qual s’ensenyen trucs per a reciclar i personalitzar tant vestits com complements.

            Finalment la regidora de la Dona ha explicat que es mantenen tots aquells cursos “ja  consolidats” com són el curs de teatre, la dansa oriental i el taller de risoterapia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario