lunes, 30 de enero de 2012

La 53ª campanya de la Universitat Popular ofereix una trentena de cursos

Dos fonaments nous són els que promouen la 53ª campanya de la Universitat Popular: la participació i la creativitat. Així ho ha definit la regidora d'Educació, Rosario Royo, qui s'ha proposat com objectiu “facilitar l'accés a l'educació i la cultura de totes aquelles persones que ho desitgen i ajudar-los en la seua formació”. Segons l'edil, en la programació, que va del 13 de febrer al 11 de maig, a més de “descobrir noves formes d'ocupació del temps lliure”, es posa l'accent en la creativitat i “en gaudir dels béns culturals que hi ha en la localitat”. Com  a novetats per a aquesta nova edició s'incorporen les classes d'anglès comercial, el taller de medi ambient“per a aprendre a veure el nostre poble des d'un punt de vista diferent a l'habitual i conèixer millor l'emblemàtic paratge del Termet” i la part més creativa dels cursos es desenvoluparà en el taller d'escriptura creativa i en el taller de música clàssica “pensat per als amants d'aquest gènere que sempre han volgut entendre d'una forma més profunda”.             Els tallers de boixets, patchwork, calats, ceràmica pintada a mà, tapissos, restauració de mobles, costura, pintura i ball són els quals s'han conservat campanya darrere de campanya. Segons ha explicat la regidora, “després de la bona acollida d'algunes de les activitats programades en l'edició anterior”, s'han decidit mantenir els trucs de perruqueria i maquillatge, jardineria bàsica, el club de pensament i l'anglès i italià per a viatgers.

            Rosario Royo també ha comentat que es manté el “Punt de Trobada”, que es realitza tots els divendres a les 19:30 hores “en la qual es pretenen involucrar a les entitats socials i culturals de la ciutat en l'organització d'activitats obertes a tota la ciutadania”. Segons la responsable de la Universitat Popular, aquest Punt de Trobada, que es realitza en la Casa dels Mundina, “contínua sent un espai obert per a totes aquelles persones que tinguen una iniciativa i la volen compartir”. En ella es programen diferents activitats de caire sobretot cultural i sempre prioritzant la participació d'experts locals, associacions i artistes vila-realencs i en diferents formats ja siguen tertúlies, visita a exposicions, audicions, etc.
            La nova programació de la Universitat Popular ja ha obert el període de preinscripció per Internet. “Malgrat que la Diputació Provincial no ens concedira els 10.000 euros promesos en l'anterior campanya, nosaltres anem a continuar mantenint el màxim d'oferta que el nostre pressupost ens permeta per a donar resposta a les inquietuds dels públics tan diversos que hi ha en la localitat”, ha assenyalat la regidora.
            Des del 26 de gener i fins al dia 2 de febrer es podran realitzar les inscripcions en els cursos durant les 24 hores per Internet i presencialment el 31 de gener i els dies 1 i 2 de febrer en l'Oficina d'Atenció i Tràmits. Per a obtenir més informació es poden consultar els cursos i els tallers en la pàgina web de l'Ajuntament de Vila-real.




No hay comentarios:

Publicar un comentario