martes, 10 de enero de 2012

María Jesús Vicent, Javier i Indalecio Bonet i José Cataluña, Premis Poble 2012

Els vila-realencs María Jesús Vicent, Javier i Indalecio Bonet i José Cataluña rebran al febrer, en el marc de les festes fundacionals de la ciutat, el Premi Poble 2012 en reconeixement a la seua destacada trajectòria en les seues respectives àrees professionals. L’organitzador de l’acte, el director de la revista Poble, Juanjo Clemente, acompanyat pel regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, i el diputat provincial de l’àrea, Héctor Folgado, ha desvelat aquest matí els noms dels guardonats en aquesta dotzena edició dels premis, que compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vila-real, així com de la Diputació Provincial. Els premis s’entregaran en la tradicional gala, que se celebrarà el divendres 10 de febrer a les 20.00 hores en l’Auditori de Vila-real.
El regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, ha destacat la trajectòria dels Premis Poble i la importància que han adquirit com “una cita consolidada dins de la programació de festes fundacionals en els seus 12 anys d’existència”. L’edil s’ha referit també a la labor de la gala “en la recuperació de peces musicals i tradicions vila-realenques”. “Fa 12 anys començava la festa, la cultura, la recuperació dels nostres costums, l’aposta per la nostra tradicions i l’estima per la nostra gent i les nostres entitats. Fa 12 anys començaven els Premis Poble, uns guardons que s’han convertit en cita obligada a Vila-real”, assenyala Ibáñez. Per la seua banda, el diputat de Cultura ha recordat a tots aquells que en aquests anys han rebut el reconeixement de la ciutat per la seua trajectòria professional i personal.
            En 2012, coincidint amb el 738é aniversari de la fundació de Vila-real, els Premis Poble retran homenatge a altres quatre vila-realencs que han destacat en els seus camps professionals: María Jesús Vicent Docón, els germans Javier i Indalecio Bonet Manrique i José Cataluña Casanova. El responsable de l’organització, Juanjo Clemente, ha detallat les trajectòries d’aquests quatre premiats, que els han fet mereixedors d’uns guardons que, recorda, “reconeixen les persones, col·lectius, entitats i societats que es distingeixen pels seus triomfs, aportacions a la vida col·lectiva del municipi o traspassen amb el seu bon treball les fronteres locals, així com aquells que divulguen la labor que els és pròpia, el nom, la història i la vida del nostre municipi”.


María Jesús Vicent Docón
Rep el Premi Poble 2012 per ser la primera vila-realenca cap del Grup del Laboratori de Polímers Terapèutics del Centre d’Investigació Príncep Felipe de València des de 2006. És doctora de Química Orgànica i Inorgànica i ha realitzat diverses estades en el departament de Química de la Universitat de Califòrnia. La científica és la responsable d’un grup de 14 persones i està considerada com una de les investigadores més importants dedicada a Polímers Terapèutics a Espanya, per a teràpies de combinació anticancerígena i ha desenvolupat tractaments per a les malalties rares o neurodegeneratives, així com per a la prevenció de l’Alzhéimer. Ha rebut el premi Idea en Ciències Bàsiques de la Fundació de les Arts i les Ciències per la línia d’investigació en teràpia de combinació. Ha publicat nombrosos articles en revistes d’investigació de prestigi internacional i avaluadora de diversos projectes nacionals i internacionals.
Javier i Indalecio Bonet Manrique
Els germans Bonet són els màxims representants i les principals autoritats en els instruments de vent-metall. Javier està especialitzat en la trompa natural i moderna i és considerat com un dels millors solistes internacionals. Indalecio és concertista de trombó, música de cambra i fundador del grup Spanish Brass Luur Metalls. Ambdós han desenvolupat una magnífica carrera professional i musical i han sigut els primers vila-realencs a formar part de l’Orquestra Nacional d’Espanya. A tot això, cal ressaltar en el camp pedagògic els nombrosos cursos que duen a terme per tot el món, així com les seues actuacions.
José Cataluña Casanova
Per la seua magnífica carrera professional com a enginyer superior aeronàutic. Entre els seus nombrosos càrrecs ha sigut director de la factoria de Construccions Aeronàutiques, SA. en Getafe i posteriorment responsable de fabricació de totes les plantes. En 1998 va ser nomenat director general de la Companyia Espanyola de Sistemes Aeronàutiques i membre del consell d’administració.  Més tard va ostentar la vicepresidència d’Airbus Espanya, S.L. i en 2004 va ser director dels programes A-380 i A-400 M d’Airbus Espanya. A més ha sigut membre negociador enfront del govern xinés per a la creació i desenvolupament del Centre d’Enginyeria d’Airbus a Xina i director general en l’esmentada seu amb l’objectiu d’aconseguir 200 enginyers xinesos que foren capaços de dissenyar parts del nou avió d’Airbus A-350 XWB i professor aeronàutic en la Universitat de Xina. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario