La Policia Local de Vila-real tornarà a ser un referent nacional en la mediació de conflictes amb la celebració, el pròxim mes de març, del segon Congrés Nacional de Mediació Policial. Mediació: una altra forma de ferpolicia, per al qual s’espera l’assistència de prop de 400 persones i la participació d’experts de tota Espanya. L’alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha sigut hui l’encarregat de presentar, junt amb l’intendent general, José Ramón Nieto, i la inspectora Rosana Gallardo, aquest segon congrés que “torna a situar la nostra Policia Local com a referència en la resolució de conflictes”.
“La Policia Local de Vila-real és pionera en la incorporació de la mediació al treball policial, no sols com a unitat específica sinó també com a filosofia de treball, com una altra forma d’entendre, de fer i d’actuar en la policia”, assenyala el primer edil, qui recorda que el cos municipal “va ser el primer de tota Espanya a introduir aquest concepte de mediació policial, un mecanisme que permet evitar que els conflictes de convivència arriben als tribunals en un moment en què, a més, la justícia està col·lapsada”. En la mateixa línia, Benlloch ha destacat que el II Congrés Nacional de Mediació Policial “torna a posar a Vila-real en el mapa nacional de la innovació” i ha incidit en la importància que les noves pràctiques policials que implementen els agents locals van tindre per a la consecució de la marca Ciutat de la Ciència i la Innovació, atorgada recentment a Vila-real per part del Ministeri de Ciència i Innovació.
El congrés se celebrarà el 20 de març a l’Auditori Municipal i constarà de sis ponències, dues taules redones i un vídeo fòrum sobre competència social. La inspectora Rosana Gallardo ha destacat la qualitat de tots els ponents, entre els quals es troben el psicòleg clínic i expert en resolució de conflictes Jordi Pérez Montiel, professor de la Universitat Jaume I i de la Universitat de València; la responsable de Formació de l’Ivaspe, Ángeles Navarro; el doctor en Ciències de l’Educació i catedràtic de Didàctica i Organització Escolar de la Universitat de Màlaga, Miguel Ángel Santos; o l’advocat, doctor en Psicologia Social i expert en gestió de conflictes Josep Redorta, entre altres. Gallardo ha volgut agrair a l’Ajuntament i a les empreses col·laboradores que hagen fet possible l’organització d’aquest segon congrés i ha explicat que la convocatòria d’una cita d’aquesta envergada “ens serveix de motivació per a continuar millorant”.
La inspectora ha fet insistència sobre el concepte de mediació com “una altra forma de ferpolicia”, tal com indica el lema del congrés. “En els temps actuals, la Policia Local està obligada a treballar de diferent manera a les formes tradicionals; amb la qual cosa pretenem aconseguir una actuació més psicològica i social, que es corresponsabilitze amb l’entorn”, indica. “Es tracta de ser autèntics policies de convivència i ser garants d’aquesta convivència i de la percepció de seguretat per part del ciutadà”, conclou Gallardo.
No hay comentarios:
Publicar un comentario