viernes, 27 de enero de 2012

Vila-real obté el compromís del Consell per a fer en el barri del Pilar un Centre Integral de Majors

La regidora de Serveis Socials, Mònica Alvaro, ha afirmat que “el conegut CEAM del Pilar”, que encara no està condicionat i que depén de la Generalitat, es convertirà en un Centre Integral de Majors. Aquest ha estat un dels compromisos adquirits per part del conseller de Justícia i Benestar Social, Jorge Cabré, durant la reunió que va mantenir, la setmana passada, amb l’alcalde de Vila-real, Jose Benlloch i la responsable de Serveis Socials en la qual també es va abordar l’actual situació del Palau de Justícia. Mònica Alvaro ha comentat que li va traslladar al conseller la seua preocupació perquè el nou CEAM, construït en el barri del Pilar, “continua tancat i a la espera de una solució”. De moment, segons Alvaro, “ tot i que encara esperem instruccions de la Conselleria al voltant de la nova regulació sobre el centre”, el conseller es va comprometre a donar-nos suport logístic i “fins i tot econòmic” per poder posar en funcionament un Centre Integral de Majors en el barri del Pilar.

Segons ha explicat la regidora, l’actual equip de govern, “preocupat per la situació dels majors a Vila-real i davant la necessitat d’un nou CEAM”,  li va recordar al conseller quina era l’actual situació a nivell assistencial en la localitat. En aquest sentit l’edil ha explicat que “tenim un edifici construït al barri del Pilar que encara no s’ha obert i que, a l’actual CEAM de l’Olivereta, hi ha uns 6.000 usuaris i per tant, és insuficient per poder atendre les necessitats d’una població como Vila-real”. Per aquest motiu la regidora considera “ molt important” haver aconseguit el suport de la Conselleria “per tal de poder donar una solució a la falta d’un espai lúdic i social públic en la ciutat”.

Mònica Alvaro, ha explicat que el conseller li va comentar que, “tot i que l’anterior equip de govern del PP va vendre que s’anava a fer un nou CEAM a Vila-real, des de Conselleria, no s’havia autoritzat cap CEAM”. La regidora ha explicat que la figura del Centre Integral de Majors ja existeix en altres comunitats, com ara Madrid, on hi ha 32 centres d’aquests tipus amb activitats i tallers “que fomenten l’autonomia personal de les persones majors i que depenen de la Conselleria d’Assumptes Socials de Madrid”.

D’ altra banda, la regidora ha explicat que tot i que el conseller va reconèixer el deute que té la Generalitat Valenciana amb l’Ajuntament de Vila-real i que ascendeix a un total de 588.880 euros “que s’arrosseguen del 2010 i 2011”,  no va concretar cap tipus de termini ni es va comprometre a cap data per a fer front al pagament“encara que va voler remarcar que considera prioritàries les despeses de Serveis Socials per atendre les necessitats de les poblacions de la Comunitat”.

Alvaro també ha assenyalat que, en la mateix reunió, es va sol·licitar una nova ampliació per al programa Majors a Casa, un programa que està finançat conjuntament per la Conselleria i l’Ajuntament “i que en el 2011 fou denegat”, però segons la regidora “ de moment,  la Conselleria no té previst augmentar cap plaça més”.


No hay comentarios:

Publicar un comentario