jueves, 19 de enero de 2012

Ochando demana la participació dels grups polítics per a l'ordenança de convivència ciutadana

El regidor de Participació Ciutadana, Xavier Ochando, ha traslladat a tots els grups polítics en l’Ajuntament de Vila-real l’esborrany de la nova ordenança de convivència ciutadana en què treballa l’equip de govern perquè tots els grups puguen presentar les seues pròpies propostes “amb l’objectiu de buscar entre tots la millor normativa amb què dotar a la ciutat”, indica l’edil. L’obertura d’aquest procediment de participació per part dels grups amb representació en el consistori és un pas més en la dinàmica iniciada pel departament de Participació Ciutadana amb la voluntat que “la futura ordenança que ha de regular la convivència en la ciutat siga fruit del major consens entre els implicats, tant agents polítics com socials”.

            Per a això, l’esborrany també s’ha traslladat a les 25 associacions que formen part del Consell de Participació Ciutadana, posat en marxa per Ochando fa només un mes, que ja han celebrat també una sessió de treball per a aportar els seus propis suggeriments al document normatiu. “És important comptar sempre amb les aportacions i valoracions dels veïns, particularment en un document que pretén donar solucions als problemes actuals de la ciutadania”, assenyala el regidor respecte del treball participatiu realitzat per les associacions durant el I Fòrum de Pressupostos Participatius, celebrat al desembre.

            Però no sols els veïns i entitats podran participar en el procés d’elaboració d’aquesta normativa. En la junta de portaveus celebrada aquesta setmana en l’Ajuntament de Vila-real, el responsable de Participació Ciutadana ha fet entrega als portaveus dels cinc grups polítics amb representació en el consistori de l’esborrany de l’ordenança, que donarà resposta a les noves necessitats sorgides en la ciutat i que no arreplega l’ordenança en vigor, aprovada l’any 2007. Una d’aquestes incorporacions, tal com va indicar l’edil al seu dia, és la regulació dels horaris dels casals de penyes fora dels períodes de festes patronals.

A més, una altra de les novetats que proposa el document, per al seu debat per part dels grups i els veïns, és la creació d’una Comissió Municipal per a la Convivència Ciutadana, encarregada de comprovar com està funcionant l’aplicació de la normativa, amb l’objectiu de modificar algun capítol o introduir la regulació de nous aspectes de la convivència en la ciutat en el cas que es valorara la seua necessitat.






No hay comentarios:

Publicar un comentario