jueves, 12 de enero de 2012

Cultura de Vila-real crea un Centre Dramàtic

El regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, ha presentat la creació del Centre Dramàtic de Vila-real que produirà i muntarà les seues pròpies obres teatrals per a, posteriorment, difondre-les i promocionar-les fora de la localitat amb “la marca Vila-real”. Aquest és el primer objectiu del nou centre cultural en el qual també està previst promoure l'estudi i la investigació del teatre com disciplina artística així com crear un departament de formació externa per a “despertar interès i afició teatral” entre els més joves de la localitat per a “aconseguir una càntera d'artistes locals”.
 L'edil de Cultura ha explicat que el finançament del centre serà públic- privat ja que a més del consistori també el Teatre de la Resistència i concretament el seu director, Hadi Kurich, es farà càrrec de la direcció del nou Centre Dramàtic de Vila-real. Kurich, que va ser director del Teatre Nacional de Sarajevo, ha explicat que es tracta d'un projecte “innovador i avantguardista” ja que la majoria d'aquests centres solen crear-se “en les grans urbs”. No obstant això, Kurich ha destacat que a Vila-real existeix una “tremenda qualitat artística i que pot perfectament fer-se càrrec d'un projecte d'aquestes característiques”. El director ha explicat que el centre engegarà obres teatrals tant en valencià com en castellà “o en ambdues llengües segons les necessitats de cada espectacle” i que els actors contractats per a cada muntatge que es realitze poden ser veïns de la localitat o de fora de la ciutat.
Per la seua banda, el regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, ha explicat que el fet de produir els propis espectacles permetrà que el muntatge puga representar-se més dies en l'Auditori que si es tracta d'una companyia externa que tan sols està un cap de setmana a més d'assenyalar “l'estalvi econòmic que suposa realitzar un muntatge a casa”. Kurich ha comentat que a més del menor cost, es van a veure i descobrir “molts gèneres teatrals que de l'altra forma seria molt difícil contractar-los” i ha afegit que, d'aquesta manera, es dóna la possibilitat que funcionen “el boca a” boca i que es desperte un “interès i una afició pel teatre” perquè “ho tindrem en la nostra pròpia ciutat”. De moment la primer obra que està ja està programada és Hamlet de Shakespeare.
En el nou Centre Dramàtic també s'oferiran tallers i “assajos oberts als estudiants” per a introduir i desenvolupar el teatre en el mitjà educatiu a més de “difondre els espectacles i les activitats teatrals del propi centre”. Per a l'edil de Cultura “cal promoure i promocionar molt més el batxillerat artístic de la localitat” i per aquest motiu “anem a establir una col·laboració més estreta amb els instituts perquè tant directors com actors i tots els sectors implicats en una obra teatral expliquen les matèries tant tècniques com creatives als més joves”.
A més el Centre Dramàtic també es convertirà “a llarg termini, en un referent cultural en la província”, segons Ibáñez, gràcies a l'estudi i la investigació del teatre com disciplina artística, qui també ha destacat les conclusions i els treballs d'aquests estudis “que podran ser publicats en revistes especialitzades en un futur”. En aquest sentit, Alberto Ibáñez, ha recordat que Vila-real sempre ha estat una ciutat “amb un gran talent i amb grans assoliments professionals i artístics” i ha afegit que es tracta d'un projecte que donarà treball a molta gent, “la nostra major prioritat”, a més de recordar que la cultura representa més del 5% del Producte Interior Brut de la localitat i que s'ha de potenciar i exportar“el valor afegit que tenim”.



No hay comentarios:

Publicar un comentario