domingo, 15 de enero de 2012

Vila-real reprén la col·laboració amb l’Institut Valencià de la Música per potenciar la formació i la figura de Tàrrega

El regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, s'ha reunit aquesta setmana amb la directora de l’Institut Valencià de la Música, Immaculada Tomás, per reprendre la col·laboració entre ambdós entitats per tal de potenciar la cultura i el patrimoni musical a la ciutat. En aquest primer contacte, que el regidor valora molt positivament, s’han pogut traçar algunes de les línies principals de treball d’aquesta futura col·laboració, en particular en tot allò referent a la potenciació del cicle Avui Jazz, del qual enguany se celebra la 15a edició amb una programació especial, i també per tal de fomentar la formació musical, “ja que el Batxillerat d’Arts Escèniques és una prioritat per a l’equip de govern de Vila-real”, assenyala Ibáñez. En la mateixa línia, el regidor de Cultura i la directora de l’IVM van acordar també estretar la col·laboració entre ambdós institucions en tot allò referent a la potenciació de la figura del guitarrista i compositor vila-realenc Francesc Tàrrega, així com per a la “fidelització de nou públic cap al camp de la lírica”.
Ibáñez recorda que la col·laboració entre l’Ajuntament de Vila-real i l’Institut Valencià de la Música “s’havia perdut a l’any 2011 perquè l’anterior equip de govern no l’havia demanada”. “L’anterior regidor de Cultura, Héctor Folgado, no va fer els deures i per la seua deixadesa Vila-real va perdre ajuts i subvencions que finançaven activitats que va haver d'assumir l'Ajuntament, un sobrecost que s’afegeix a la mala gestió realitzada per l’anterior regidor, que ha suposat un gran dèficit a la regidoria, agreujat en els últims mesos per l'autodenegació d’una subvenció de 30.000 euros per part de l’anterior regidor i actual diputat de Cultura”.
D’altra banda, dins la programació especial del cicle Avui Jazz amb motiu del XV aniversari , aquesta setmana s’ha inaugurat a la Casa de l’Oli l’exposició Avui Jazz: 15 anys de jazz a Vila-real, una mostra que recorre la trajectòria d’un cicle musical consolidat i que s’ha convertit en una referència en el circuit de jazz de la Comunitat. L’alcalde de la ciutat, José Benlloch, juntament amb el regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, van ser els encarregats d’inaugurar aquest recorregut per la història del cicle musical vila-realenc, que es podrà visitar fins al 22 de gener. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario