domingo, 22 de enero de 2012

Vila-real estrena l’Aula de Recerca de Treball per a ajudar els desocupats a trobar feina



El regidor de Comerç i Foment Econòmic, Pasqual Batalla, ha explicat que, en aquests moments, hi ha 5.491 parats en la localitat i, que per tant, “cal treballar amb tots els recursos disponibles per a poder millorar aquesta delicada situació”. Segons l’edil, qui ha presentat l’evolució de la desocupació a Vila-real durant els últims anys, “encara que la desocupació a Vila-real es manté estable, inclús millorant un 0,96% menys que en el 2010”, són “urgents i prioritaris” cada un dels programes d’ocupació i formació posats en marxa pel departament de Foment Econòmic “per a donar una llum d’esperança” a tots els desocupats de la ciutat. De tots els programes en funcionament, Batalla ha destacat l’Aula de Recerca de Treball, un dels “compromisos” adquirits per l’actual equip de govern. Un taller destinat als desocupats amb l’ objectiu de proporcionar informació i tot tipus de “ferramentes útils” per a poder realitzar una cerca activa de treball amb les noves tecnologies i més concretament a partir d’Internet.
L’Aula de Recerca Assistida de Treball, coneguda amb el nom de “ARA Treball” està destinada a usuaris que tinguen un domini bàsic de la informàtica i que desitgen conéixer i aprofundir en la utilització dels recursos que ofereix Internet per a buscar treball. El primer taller es realitzarà la setmana del 30 de gener al 2 de febrer i participaran 10 persones “com a màxim”, segons Batalla. Tindrà una duració de quatre sessions de dilluns a dijous de dues hores cada una, de 13,00 a 15,00 hores, que se n’aniran reproduint setmanalment amb grups de 10 persones cada una. Els alumnes rebran classes teòriques i pràctiques en el Casal Jove de Vila-real en una sala equipada amb 10 ordinadors personals que comptaran, en tot moment, amb l’assessorament d’un tècnic d’orientació laboral. Per a participar en aquest curs cal disposar d’una adreça de correu electrònic personal i aportar el currículum vitae. La inscripció és gratuïta i es pot fer a través de la web de l’Ajuntament de Vila-real www.vila-real.es  o en l’Agència de Desenvolupament Local de la regidoria, ubicada en l’edifici de la Cambra Agrària. De moment, l’Aula s’estrena amb aquells alumnes que ja tenen unes nocions mínimes d’informàtica, encara que, com ha comentat el regidor de Foment Econòmic, “conforme disposem de més recursos i més personal destinat a ajudar en la cerca de treball, ampliarem el nombre d’usuaris i les hores de classes perquè qualsevol vila-realenc s’assenta acompanyat per l’administració local en un moment tan difícil”. En aquest sentit Batalla ha explicat que, en un futur, en l’ARA Treball, i “d’una forma totalment personalitzada i agafats de la mà” els tècnics en orientació laboral ajudaran també a fer un currículum vitae, a preparar una entrevista de treball així com a ensenyar uns “conceptes informàtics bàsics per a aconseguir la incorporació en el món laboral del major nombre de desocupats”
Batalla ha destacat que existeix també el projecte OPEA, d’Orientació per a l’Ocupació i l’Autocupación subvencionat pel SERVEF i que consisteix en la realització d’entrevistes personalitzades per a atendre les 145 demandes de treball remeses per l’Oficina d’Ocupació del Servef. De moment, ja s’han realitzat i finalitzat 90 i al febrer s’iniciarà una nova atenció fins a arribar a les 145. A més l’edil de Foment Econòmic ha recordat que, durant aquest mateix mes, es realitzarà un taller d’autoocupació per a persones interessades a iniciar una activitat empresarial per a “muntar un xicotet negoci a partir de les idees i les creacions dels emprenedors i innovadors de la localitat”. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario