lunes, 9 de enero de 2012

L’Espai Jove organitza cursos de formació i tallers per a trobar treball i vivenda

El regidor de Joventut, Xavi Ochando, ha organitzat uns cursos formatius i uns tallers amb l’objectiu d’ajudar als jóvens de la localitat a trobar treball i vivenda. “Sent conscient de l’alt índex de desocupació juvenil i que es tracta del col·lectiu que més està patint la crisi”, Ochando ha destacat que, en la programació del mes de gener de l’Espai Jove, “es pretenen donar solucions per als adolescents i fer més fàcil la seua difícil situació econòmica”. A partir de les demandes juvenils, l’edil ha elaborat la programació del primer mes de l’any, i hi ha organitzant uns tallers en què s’ensenyarà a fer un currículum, afrontar una entrevista de treball o buscar feina  per Internet.
A més d’oferir activitats centrades en trobar treball, també s’ha programat el Curs especialitzat de monitor de Menjador Escolar, com a complement del curs de monitor de temps lliure realitzat en l’anterior programació i “que va tindre molt èxit” i que està homologat i reconegut per organismes oficials com l’IVAJ. També s’han organitzat unes xarrades a càrrec del grup Ceprovisa que amb el títol “Emancipar-se és possible” informaran els jóvens de com adquirir la seua primera vivenda i de les facilitats de finançament que existeixen sobre les Vivendes de Protecció Oficial de lloguer amb possibilitat de compra. Segons ha explicat el responsable de Joventut, “amb els pocs recursos econòmics que disposen hui els jóvens, hem elaborat una programació per a donar resposta a les seues necessitats i ajudar-los en la seua economia”. Per aquest motiu i també  “per a fer més fàcil la costa de gener” s’han preparat uns cursos per a aprendre a gestionar millor el pressupost i “traure el màxim profit als seus ingressos”. A més també es realitzarà un taller per a reciclar “aquelles peces de roba que fa temps que tenim en l’armari i no les utilitzem” i un curs de customización d’objectes per a “reaprofitar els regals que no ens agraden i que no ens posem” ha afegit el regidor. D’un altre, la companyia Estem Vius ha  organitzat una actuació teatral centrada en la crisi econòmica que davall el títol “Crisi, What Crisi?” representarà, “a partir d’una visió crítica, els efectes que comporta el consumisme”.
Pel que fa a febrer, el mes de les emocions, el regidor de Joventut ha explicat que s’ha preparat una setmana basada en la celebració del Dia dels Enamorats.  Per a Ochando, “encara que per als valencians el dia dels enamorats és el dia de Sant Dionís o el de la Mocadorà, també s’ha de tindre present que comercialment se celebra el Dia dels Enamorats”. Per aquest motiu s’han organitzat tallers en què s’ensenyaran els millors trucs “per a triomfar en un sopar romàntic” així com els pentinats i maquillatges per a preparar-se “per a una nit especial”. També es donaran consells per a adquirir confiança, enfortir l’autoestima així com “ajudar a previndre trastorns alimentaris o psicològics com l’anorèxia o la bulímia que afecten el públic adolescent o preadolescent” i també hi haurà una classe de maquillatge “per a preparar-nos per al Carnestoltes”.
En total, per a aquests dos mesos, s’han programat 35 activitats entre cursos i tallers, dels quals, ha recordat Ochando, 27 són gratuïts i “en tan sols 8 d’ells s’ha de pagar una matrícula que dóna dret a tot el curs, independentment, del temps que dure” ha matisat el responsable de Joventut qui a més ha  recordat que hi ha un descompte del 50% amb el Carnet Jove en tots els cursos.
Xavi Ochando ha explicat que no sols cada mes de l’Espai Jove està dedicat a un temàtica sinó que també i davall el lema “El joves som els protagonistes” cada programació està representada per una “cara jove de la localitat”. En aquesta ocasió, Carmen Balaguer, “una promesa del teatre” és la “imatge visible” que representa a l’Espai Jove.



No hay comentarios:

Publicar un comentario